Sport

Karate-vb: huszonkét magyar indul a Papp László Sportarénában

Eldőlt, hogy kik lesznek a hazai résztvevők

Huszonkét magyar karatés indul az október 24. és 29. között sorra kerülő budapesti világbajnokságon.

Karate-vb: huszonkét magyar indul a Papp László Sportarénában
Az első magyarországi karate vb-n kedden és szerdán az egyéni kategóriák selejtezőire kerül sor, csütörtökön és pénteken következik a csapatversenyek kvalifikációja, míg szombaton és vasárnap a bronzmérkőzéseket és döntőket rendezik
Fotó: Facebook/Magyar Karate Szakszövetség

A magyar szövetség szerdai tájékoztatása szerint formagyakorlatban (kata) már korábban összeállt a névsor, és mostanra küzdelemben (kumite) is eldőlt, hogy kik lesznek a hazai résztvevők. A Papp László Sportarénában valamennyi egyéni és csapat kategóriában lesz magyar karatés, összesen 22 versenyző lép tatamira a várhatóan teltházas lelátók előtt.

A házigazdáknál harcba száll a Tokióban olimpiai bronzérmes Hárspataki Gábor (75 kg), aki utolsó felkészülési versenyén, a másfél héttel ezelőtti Budapest Openen magabiztosan nyerte súlycsoportját. Szintén ott van a válogatottban a korábbi vb-ezüstérmes, többszörös Eb-bronzérmes és a tavalyi Világjátékokon második Tadissi Martial (67 kg), valamint kiharcolta a szereplés lehetőségét a tavaly Európa-bajnok György Dániel (84 kg) is.

A nőknél a felkészülés során a legjobb formát a korábbi korosztályos Európa-bajnok Ilankovic Aleksandra (61 kg) mutatta, aki több világklasszist is legyőzött a Budapest Openen.

Formagyakorlatban férfi egyéniben az idei Európa-bajnokságon az éremről csak hajszálnyival lemaradt Nagy Botond lesz a magyar induló. A nőknél az elmúlt tíz év magyar bajnokának, Sterck Laurának szurkolhat a közönség.

Ami a négy csapat versenyszámot illeti, küzdelemben a női együttest erősíti a tavaly Európa-bajnoki ezüstérmet nyert Boussebaa Aicha. Formagyakorlatban tatamira lép a női válogatott egyik edzője, Anti Zsuzsanna is, aki a tavaszi Eb-n egy sérülés miatt volt kénytelen beugrani, és végzett az együttessel a hetedik helyen.

Az első magyarországi karate vb-n kedden és szerdán az egyéni kategóriák selejtezőire kerül sor, csütörtökön és pénteken következik a csapatversenyek kvalifikációja, míg szombaton és vasárnap a bronzmérkőzéseket és döntőket rendezik.

A világbajnokságon érmeket osztanak para-karate versenyszámokban is, ahová 18 versenyzőt nevezett be a Magyar Karate Szakszövetség.
A magyar indulók:
formagyakorlat:
----------------
férfiak: Nagy Botond
csapat: Elekes Máté, Nguyen Thanh Tung, Simák Dániel, Szilágyi Gergő
nők: Sterck Laura
csapat: Anti Zsuzsanna, Fábián Csenge, Sterck Laura, Tóth Vanda
küzdelem:
----------
férfiak:
60 kg: Kiss András
67 kg: Tadissi Martial
75 kg: Hárspataki Gábor
84 kg: György Dániel
+84 kg: Kapdebo Botond
csapat: Botos Botond, György Dániel, Hárspataki Gábor, Kapdebo Botond, Kiss András, Nichols Dávid, Tadissi Martial
nők:
50 kg: Molnár Réka
55 kg: Jakubovics Dalma
61 kg: Ilankovic Aleksandra
68 kg: Pap Dorottya
+68 kg: Fleischer Dóra
csapat: Boussebaa Aicha, Ilankovic Aleksandra, Molnár Réka, Pap Dorottya

Kapcsolódó írásaink