Sport

Berki Krisztián: Hatalmas álom, hogy a férfi és a női csapat is ott lehessen Párizsban

A magyar férfi csapat legutóbb 1992-ben, a női pedig 1996-ban volt olimpiai résztvevő

Berki Krisztián, a Magyar Torna Szövetség sportigazgatója szerint hatalmas álom, hogy a magyar férfi és női csapat is ott lehessen a jövő évi párizsi olimpián.

Berki Krisztián: Hatalmas álom, hogy a férfi és a női csapat is ott lehessen Párizsban
Berki Krisztián, olimpiai bajnok tornász
Fotó: Facebook/Berki Krisztián

A lólengésben 2012-ben olimpiai bajnok, háromszoros világ- és hatszoros Európa-bajnok Berki az M4 Sport Nemzeti Sporthíradó című műsorában csütörtökön elmondta: bíznak ebben és „merünk róla beszélni, mert olyan lehetőség kapujában van a magyar tornasport, amivel élniük kell a versenyzőknek”.

A magyar férfi csapat legutóbb 1992-ben, a női pedig 1996-ban volt olimpiai résztvevő, azóta csak egyéni versenyekben szerepeltek magyarok az ötkarikás játékokon.

Az olimpiai kvalifikációs vb-nek szeptember 30. és október 8. között Antwerpen ad otthont. Ennek egyik felkészülési állomása a most péntektől vasárnapig tartó szombathelyi challenge világkupa, amelyen harminckét ország 130 versenyzője vesz részt.

„Láthatjuk a nemzetközi mezőnyt, leszűrhetjük, hogy hol tartunk. Van még három hét a kiutazásig, hogy a versenyzők ténylegesen a legjobb formájukat tudják hozni. Kíváncsi vagyok, remélem, idén is elkényeztetnek minket a magyar tornászok, hiszen tavaly érmeket, aranyérmeket szereztek Szombathelyen” – tette hozzá Berki Krisztián.

Kiemelte: amíg a világkupa-viadalon egyéni küzdelmeket rendeznek, addig a közelgő világbajnokságon a csapatokon lesz a hangsúly, és félre kell tenni az egyéni érdekeket.

Kapcsolódó írásaink

Schmidt Ádám: A sport kerüljön be a hétköznapokba

ĀAz államtitkár a nemrég befejeződött vb kapcsán elmondta, az esemény az ő várakozásukat is felülmúlta, mivel becslések szerint egymilliárd 170 millió tévénéző látta az ország történetének legnagyobb sporteseményét