Sport

Nehéz vizsgára készülnek atlétáink a budapesti világbajnokságon

A Magyar Atlékiai Szövetség (MASZ) szakvezetése abban bízik, hogy a szombaton rajtoló budapesti atlétikai világbajnokságon szereplő hazai csapat tagjai egyéni legjobbjukat produkálják a versenyen, melyen a legjobb eredményt az Európa-bajnoki ezüstérmes kalapácsvetőtől, Halász Bencétől lehet várni.

Nehéz vizsgára készülnek atlétáink a budapesti világbajnokságon
Rekordjavítással Herczegh György döntőbe kerülhet a világbajnokságon
Fotó: atletika.hu

Scheidler Géza, a MASZ sportszakmai igazgatója az M1 aktuális csatornán többek között arról beszélt, hogy már az utolsó simításokat végzik a vb előtt.
„Most már az a dolgunk, hogy a csapattagoknak minden olyan háttértámogatást megadjunk, előkészítsünk, amivel ők a leghatékonyabban tudnak részt venni a világbajnokságon, és a legjobb formájukban tudjanak teljesíteni” – jelentette ki a szakember, akinek elmondása szerint a versenyzők is izgatottan várják már a rajtot.
A sportszakmai igazgató a korábban soha nem látott méretű, 63 fős magyar csapattal kapcsolatban kiemelte, a szövetség kihasználta, hogy a házigazda háromféleképpen is kvalifikáltathat atlétát a világbajnokságra, ám hangsúlyozta, hogy saját jogon 35 számban 32 magyar sportoló jutott ki a vb-re, azaz ők akkor is indulhatnának, ha nem a magyar fővárosban kerülne sor a viadalra, s már a 32 induló is rekordot jelentene.
Scheidler Géza a magyar atléták szereplésével kapcsolatos várakozásokról elmondta, hogy a konkurencia óriási a sportágban, és a korábbi vb-k azt mutatták, hogy a magyar sportolók túlnyomórészt a középmezőnyben tudtak végezni, kiemelkedően elsősorban a dobószámokban, különösen kalapácsvetésben és diszkoszvetésben sikerült szerepelni.
„A realitások talaján kezeljük a helyzetet. Szeretnénk országos csúcsokat látni és minél több jó egyéni szereplést” – összegezte az elvárásokat Scheidler Géza.
A sportvezető külön beszélt a válogatott első számú éremvárományosáról, Halász Bencéről is, aki szerinte tavaly óta – amikor a vb-n, majd az Eb-n is 80 méter feletti eredménnyel zárt - már világklasszisnak nevezhető.
„Ő egy maximalista típus, a csúcsra akar felérni, nem adja lejjebb. Hihetetlen munkát elvégzett, mi láttuk ezt testközelből, a motiváltsága pedig maximális. Azt mondtam neki, hogy Bence, rajtunk is múlik, mert jól kell szurkoljunk neked, és ha pozitív töltéseket tudunk átadni a lelátóról, akkor bármi előfordulhat” – mondta némileg viccesen az igazgató, aki a szombathelyiek klasszisán kívül még az olimpiai bronzérmes, fedett pályás vb-győztes súlylökőt, Márton Anitát, a hétpróbázó Krizsán Xéniát, a férfi 400 méteren idén már kétszer is 45 másodpercen belül futó Molnár Attilát és a 19 éves gerelyhajító Herczegh Györgyöt is kiemelte, mint akik eredményesen szerepelhetnek.

Kapcsolódó írásaink