Sport

Éhesen érkezik Dina Asher-Smith Budapestre

Dina Asher-Smith 23 évesen robbant a nemzetközi élvonalba, amikor 2019-ben hatalmas egyéni csúccsal (21.88 mp) megnyerte a 200 métert a dohai atlétikai világbajnokságon. Az első brit női vb-aranyérmes remek formában várja a budapesti világbajnokság rajtját.

Éhesen érkezik Dina Asher-Smith Budapestre
Dina Asher-Smith (jobbra) jó formában várja a vb-rajtot
Fotó: AFP/NurPhoto/MI News/Pat Scaasi

A 27 éves Dina Asher-Smith bízik abban, hogy a szombaton kezdődő budapesti világbajnokságon tovább gyarapítja gazadag éremgyűjteményét. Az utazása előtt a BBC riporterének elmondta: „Már nem hasonlítok ahhoz a vágtázóhoz, aki négy éve nyert Dohában. Már másképpen futok, mert erősebb, gyorsabb, technikailag jobb és magabiztosabb vagyok. Egyedül az éhségem nem változott, vágyom az újabb sikerre. Az eddig érmeit ugyan nem vehetik el, de mindig arra törekszem, hogy jobb és jobb legyek”

A tavalyi világbajnokságon – nagymamája elvesztése után – 100 méteren elért a frusztráló negyedik hely után 200 méteren bronzérmet szerzett. A müncheni Európa-bajnokságon pedig csalódott, mert 200 méteren csak második lett.

Ebben az idényben brit fedettpályás rekordot ért el 60 méteren, majd a júliusi londoni Gyémánt Liga-versenyen 100 méteren legyőzte a 200 méteren címvédő világbajnok jamaicai Shericka Jacksont az idei legjobb idejével, 10,85 másodperccel. Kedvenc távján, 200 éteren a májusi 22,61 másodpercről két hónappal később Monacóban 22,23-ra javított. Kiélezett versenyre számít Budapesten:

„Úgy érzem most jobb helyzetben vagyok, mint a tavalyi vébé előtt. Fizikálisan csodálatos formában vagyok, mert sérülés nem zavarta a felkészülésem. Mindig azt mondom, ha nem hiszel abban, hogy nyerhetsz, de ha nem hiszed el, hogy képes vagy győzni, akkor nem is sikerülhet” – mondta bizakodva Asher-Smith.

Kapcsolódó írásaink