Sport

Gulyás Gergely: Magyarország hisz a tisztességes verseny erejében

Magyarország hisz a tisztességes verseny erejében – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a budapesti Papp László Sportarénában zajló cselgáncs Mesterek Kupája szombati nyitóünnepségén.

Gulyás Gergely kiemelte, a remek szervezőmunkának köszönhetően 59 ország 419 versenyzője találkozhatott Budapesten, amely napjainkra a világ sportfővárosává vált. A miniszter kifejtette, a magyar főváros a Masters mellett olyan kiemelt eseményeknek ad otthont idén, mint a labdarúgó Európa-liga döntője, a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntő vagy a hónap végén az atlétikai világbajnokság.

Gulyás Gergely közölte, Magyarország hisz a sportban és a tisztességes verseny erejében, valamint abban, hogy a sport összeköti az embereket. Hozzátette, a jelenlegi háborús időkben a nemzetek távolodni látszanak egymástól, de a sport ideje az ókori olimpiák óta egyben a béke ideje is.

Marius Vizer, a Nemzetközi Cselgáncs Szövetség (IJF) elnöke köszöntőjében megerősítette, hogy a sportnak semlegesnek kell maradnia, és egyesítenie kell a nemzeteket.

„Ez a mi sportágunk célja is, s egyben köszönetet mondunk a magyar kormány segítségéért” – fejtette ki.

Az európai és a magyar szövetséget vezető Tóth László, az IJF alelnöke üdvözölte a jelen lévő japán koronahercegnőt, valamint az összes megjelentet, és kijelentette, a Masters is öregbíteni fogja Magyarország hírnevét.

Kapcsolódó írásaink