Sport

Djokovic édesapja abban bízik, hogy a fia másfél éven belül visszavonul

Ami a vele kapcsolatos kívánságaimat illeti, hét-nyolc évvel ezelőtt már mindet teljesítette – mondta Srdjan Djokovic

A 23-szoros Grand Slam-bajnok Novak Djokovic édesapja, Srdjan szerint hamarosan eljön az ideje annak, hogy fia a teniszen kívül több más dologra is figyelmet szentelhessen az életében – írta meg az eurosport.hu

Djokovic édesapja abban bízik, hogy a fia másfél éven belül visszavonul
Novak Djokovic teniszező
Fotó: The Yomiuri Shimbun via AFP/Tetsu Joko

Srdjan Djokovic, Novak Djokovic édesapja reméli, hogy fia a 2024-es szezon végén visszavonul.

„Ami a vele kapcsolatos kívánságaimat illeti, hét-nyolc évvel ezelőtt már mindet teljesítette. A többi a csodálatos bónusz” – ezt Srdjan Djokovic, Novak Djokovic édesapja említette a Sportal Novak Djokovic - Untold Stories című dokumentumfilmjében.

Novak Djokovic jelenleg 36 éves. Az biztos, hogy több van mögötte, mint előtte a teniszben, de az idei domináns teljesítményét látva, még éveket tölthet a Touron, a legmagasabb szinten játszva.

A tenisz csak egy szegmense az életének, nem az egész élete. Elvárom, hogy elismerjék azokat a dolgokat, amiket a karrierje befejezése után is tesz, miután elhagyja a teniszvilágot, ami remélem, hogy jövőre megtörténik – tette hozzá az édesapa.

Srdjan Djokovic azzal folytatta, hogy itt az ideje, hogy a fiatalabb játékosok is helyet kapjanak a reflektorfényben.

Mondjuk ez minimum Carlos Alcaraz tavalyi szereplésével elkezdődött, pláne a spanyol US Open-győzelme, és főleg az idei wimbledoni sikere után – ahol a döntőben éppen Djokovicot múlta felül egy sokáig emlékezetes meccsen.

És hogy Novaknak lassan, de biztosan eljön… Nem a vége, az mondjuk másfél év múlva... Egy ideje úgy gondolom, hogy abba kellett volna hagynia ezt a rendkívül nehéz munkát. Fizikailag és mentálisan is nagyon megterhelő. Azzal, hogy 30 éve teljes odaadással dolgozik, és nem veszi le a lábát a gázról, nem sok ideje marad más dolgokra az életben – zárta az idősebb Djokovic a véleményét.

Ugyanebben a dokumentumfilmben Novak édesanyja, Dijana azt mondta, hogy szerinte fia még egy-két évig játszani fog.

Minden rajta múlik. Ami engem illet, most azonnal visszavonulhat, mindent megnyert már -–mondta az édesanya.

Djokovic jövő májusban lesz 37 éves. Az idei szezonban megnyerte az Australian Opent és a Roland-Garrost, és bejutott a wimbledoni döntőbe. A Garroson aratott sikerével ő lett az egyetlen férfi játékos a sportágban, aki eljutott 23 major-győzelemig, megdöntve Rafael Nadal rekordját.

Djokovic soha nem beszélt nyilvánosan a visszavonulása tervezett idejéről. Két hónappal ezelőtt mondta ki először, hogy a kor már nála is fontos tényező.

Egy részem magabiztos, és mindig arra törekszik, hogy Grand Slamet és a legnagyobb címeket nyerjem ebben a sportágban, de alázatosnak kell lennem azzal a ténnyel kapcsolatban is, hogy a dolgok egy kicsit másképp alakulnak, ahogyan hónapról hónapra érzem magam a pályán. Fizikailag nehezebb, mint korábban volt - mondta Novak Djokovic.

Kapcsolódó írásaink