Sport

Klopp: Megtiszteltetés lenne a német szövetségi kapitányi poszt

Szoboszlai Dominik csapatának vezetőedzője, Jürgen Klopp nem zárja ki, hogy miután lejár a szerződése a Liverpool FC-nél, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya lesz.

Klopp: Megtiszteltetés lenne a német szövetségi kapitányi poszt
Klopp
Fotó: AFP/Javier Soriano

„Ez a poszt nagy megtiszteltetés lenne, ez nem kérdés” – mondta az 56 éves tréner egy csütörtök esti pódiumbeszélgetésen, Németországban. „A gondot az jelenti, hogy lojális vagyok. Nem hagyhatom ott egyszerűen a Liverpoolt, mondván, most átveszem egy kicsit a német válogatottat. Ez nem így működik és egyébként sincs felkérésem a feladatra.”

Klopp szerződése 2026-ig szól a hatszoros BL-győztes angol klubnál.

„Ha valamikor szövetségi kapitány leszek, akkor elérhetőnek kell lennem, ami most nem igaz rám. Felelősséggel tartozom az egyesületem felé” – fogalmazott a szakember.

„Alapvetően érdekes munkának találom a szövetségi kapitányit. De hogy miután abbahagyom a munkát a Liverpoolnál, nem kezdek-e valami teljesen másba, ma még nem tudom. Szeretném nyitva hagyni a lehetőségeket önmagam számára” – tette hozzá.

A Liverpool – és Szoboszlai Dominik – jelenleg Donaueschingenben edzőtáborozik, a település Baden-Württemberg tartományban található, amely Klopp szűkebb hazája.

Kapcsolódó írásaink