Sport

Teljes a káosz Dárdaiéknál, rendőrök rontottak be az edzőtáborba

Igencsak válságos időszakot él meg jelenleg a Hertha BSC

Tovább folytatódik a Hertha BSC kaotikus felkészülési szezonja. Az ausztriai edzőtáborban ugyanis egyszer csak megjelent a rendőrség, és letartóztatta a csapat kapusát, Marius Gersbecket – írta a Borsonline.hu.

Teljes a káosz Dárdaiéknál, rendőrök rontottak be az edzőtáborba
Dárdai Pál
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/dpa/Swen Pförtner

Igencsak válságos időszakot él meg jelenleg a Hertha BSC. A fővárosi csapat tíz év után kiesett a német élvonalból, a jelenlegi ausztriai edzőtáborba pedig úgy indult el, hogy a vezetőedzőnek, Dárdai Pálnak otthon kellett hagynia legjobb játékosait, a klub célja ugyanis, hogy őket értékesítse az átigazolási időszakban.

Most pedig egy komoly botrányt vészeltek át.

Az együttes kapusa, Marius Gersbeck egy helyi kocsmában került szóváltásba egy 22 éves férfivel, ez pedig később tettlegességig fajult. Egymásnak ugrottak, verekedtek.

„Marius Gersbecket rövid időre bevitték a rendőrségre kihallgatásra a Hertha ausztriai Zell am See-ben zajló edzőtáborozása alatt. Szombat este állítólag egy 22 éves helyi férfival keveredett incidensbe” – erősítette meg egy szóvivő a Focus online-nak. Ezt követően a kapust vasárnap reggel őrizetbe vette a rendőrség, derült ki az Origo szemléjéből.

Objektum doboz

Az ügyet súlyosbítja, hogy a 22 éves áldozat olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy jelenleg nem tudják meghallgatni a vallomását. A rendőrségi vizsgálatot a Hertha is elismerte, amely egy rövid közleményt adott ki a botrányról:

„Megerősíthetjük, hogy a rendőrség nyomoz az egyik játékosunk ellen, de megértésüket kérjük, hogy a folyamatban lévő nyomozásra való tekintettel további részleteket nem adhatunk ki.”

Gersbeck karrierje ígéretesen indult, a Hertha akadémiáján nevelkedett, az U18-as és az U19-es német válogatottban még pályára is lépett, a Bundesligában azonban mindössze egy alkalommal szerepelhetett. 2019-ben a másodosztályú Karlsruher SC-hez került, ahol az elmúlt három évben kezdőkapus volt, ezt követően igazolta őt vissza a Hertha idén nyáron.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink