Sport

Atlétika: Kéri Bianka bízik benne, hogy összejöhet az olimpiai szint

A budapesti világbajnokságot, amely Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye lesz, augusztus 19. és 27. között rendezik a Nemzeti Atlétikai Központban, valamint az utcai futó- és gyalogló versenyeknek otthont adó Hősök terén

Kéri Bianka a hétvégén 400 és 800 méteren is begyűjtötte az aranyérmet a Nemzeti Atlétikai Központban hétvégén rendezett 128. atlétikai magyar bajnokságon, amely az augusztusi világbajnokság tesztviadala is volt. Az SVSE sportolója idén mindkét távon egyéni csúcsot döntött, de bízik benne, hogy 800 méteres rekordját tovább faragva akár olimpiai szintet is futhat.

Atlétika: Kéri Bianka bízik benne, hogy összejöhet az olimpiai szint
Kéri Bianka
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

„Fantasztikus volt ezen a pályán versenyezni, hiszen gyönyörű lett a stadion. A bemelegítőpálya a versenypályával együtt egy fantasztikus közeget alkot, teljes mértékben hozza egy nagy világversenynek a hangulatát, és nagy pozitívum, hogy nekünk volt lehetőségünk ezt a vb előtt kipróbálni” – mondta az MTI-nek a szabadtéren immár 15-szörös magyar bajnok, akinek régi álma volt 43 másodpercen belülre kerülni 400 méteren, és elmondása szerint „az már csak hab volt a tortán”, hogy ezzel magyar bajnoki címet is szerzett.

„Edzőmmel, Tóthné Stupián Anikóval az utóbbi két évben nagyon sokat fordítottunk a gyorsaságfejlesztésre, hiszen úgy gondoljuk, hogy a 800-as előre lépéshez a 400-as gyorsaságom javítása elengedhetetlen” – tette hozzá a 29 éves sportoló, aki idén a lengyelországi csapat Európa-bajnokságon a kétkörös távon is egyéni csúcsot döntött, a három héttel ezelőtti 1:59.80 perces idejével pedig bebiztosította helyét az augusztus 19-én rajtoló vb-n.

„Egyelőre még nem gondoltam bele, hogy milyen lesz, amikor 35 ezer ember előtt lép ki oda az ember, mert az azért egy teljesen más érzés, de biztosan fantasztikus lesz” – hangsúlyozta a veszprémi atléta, aki legközelebb jövő hét kedden a Székesfehérváron sorra kerülő Gyulai Memorialon áll rajthoz, majd három hetet tölt Olaszországban, magaslati edzőtáborban, ahonnan közvetlen a vb előtt érkezik haza.

Kéri Biankának mindössze fél másodpercet kellene faragnia ahhoz, hogy teljesítse az 1:59.30 perces olimpiai szintet, amelyre július elsején nyílt meg a kvalifikációs időszak.
„Nagyon bízom benne, hogy akár még sikerül ebből az egyéni csúcsból is faragni, és esetleg összejöhet az olimpiai szint.

Nem tudom, hogy mit tartogat még ebben a tekintetben ez a szezon” – mondta. Hozzátette, 800 méteren már az előfutamból való továbbjutáshoz is egy nagyon nagy futás kell, de bízik benne, hogy hazai közönség előtt ezt a szintet meg fogja tudni lépni.

„Kiállni a pályára és egy világbajnokságon hazai közönség előtt megmérettetni magunkat egy olyan élmény lesz, amiről nagyon sokáig lehet majd mesélni a történeteket, és már az ob-n is egy plusz löketet adott, hogy ilyen létesítményben versenyezhettünk” – hangsúlyozta Kéri Bianka, és azt is megemlítette, hogy a 4×400-as női és a vegyes váltó tagjaként is szeretne majd pályára lépni.

Kapcsolódó írásaink