Sport

Tömegverekedés tört ki az aranykupa döntőjén + VIDEÓ

Egy mexikói szurkoló mellkason szúrt egy másikat

Az Észak- és Közép-amerikai, Karibi Labdarúgó-szövetségek Konföderációjának (CONCACAF) döntőjén tömegverekedés tört ki a mexikói táborban, súlyos késelés is történt – írta az RTL.hu.

Tömegverekedés tört ki az aranykupa döntőjén + VIDEÓ
Az esemény szervezője, a CONCACAF egyelőre nem adott ki közleményt sem a késeléssel, sem a verekedéssel, sem a homofób rigmusokkal kapcsolatban
Fotó: Twitter

Tömegverekedés tört ki a kaliforniai Santa Clarában tartott CONCACAF-aranykupa döntőjén a mexikóiak szurkolótáborában, amely során egy futballrajongó mellkason szúrt egy másikat, számolt be a Marca.

Mexikó Katar ellen játszott, és 1–0-ra kapott ki a közel-keleti ország válogatottjáról. A meccs azonban inkább a szurkolói zavargás miatt marad emlékezetes, amelyről számos videófelvétel is napvilágot látott.

A lap szerint a meccs utolsó perceiben az ellenfél kapusának összes védése után homofób rigmusok hallatszottak a közönség soraiból. A FIFA szabályzata szerint ezek miatt le kellett volna állítani a játékot, ám Drew Fischer kanadai bíró mégsem tett így. Egyelőre nem tiszta, hogy ezeknek a gyalázkodásoknak közük lehetett-e a mexikói szektorban kialakult helyzethez.

Az esemény szervezője, a CONCACAF egyelőre nem adott ki közleményt sem a késeléssel, sem a verekedéssel, sem a homofób rigmusokkal kapcsolatban.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink