Sport

Tömegverekedéssel zárult az ország egyik legnagyobb focirangadója

A készenléti rendőrség tagjai is bevonultak

A labdarúgó NB II vasárnapi játéknapján a Nyíregyháza Spartacus FC 1–1-es döntetlent játszott a már biztosan bajnok Diósgyőri VTK-val. A meccs után elszabadultak az indulatok a Balmazújvárosi Városi Stadion lelátóján – számolt be az Origo.

Tömegverekedéssel zárult az ország egyik legnagyobb focirangadója
Rendőrség
Fotó: police.hu

Azt írják, a két ősi rivális ellentétes szezont fut, hiszen amíg a DVTK fölényesen vezeti a bajnokságot, addig a Nyíregyháza a kiesés elől menekül. A Spartacus mégis vezetést szerzett az 55. percben, de egy 88. percben kapott gól miatt csak egy pontot szerzett, így továbbra is osztályozót érő helyen áll.

A boon.hu beszámolója szerint a mérkőzés után a nyíregyházi fanatikusok 30-40 fős létszámmal megindultak a klubház felőli lelátón a diósgyőriek felé. A vendégszektorban lévők is felvették a kesztyűt, leküzdötték a kerítés akadályt, egy részük a lelátón felvette a harcot a hazaiakkal, egy részük a pálya felől támadott. Néhány ütésváltás történt, de aztán a túlerőben lévő diósgyőriekkel szemben a szabolcsiak visszavonulót fújtak. Nem sokkal később a készenléti rendőrség tagjai is bevonultak a stadionba, ők is közreműködtek abban, a diósgyőrieket kísérő biztonsági szolgálattal együttműködve helyreálljon a rend.

Kapcsolódó írásaink