Sport

Gyulai Memorial: A világ legjobbjai indulnak női 100 gáton

A július 18-án Székesfehérváron megrendezendő Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíj szervezői kedden bejelentették, hogy ott lesz a mezőnyben a szám tokiói olimpiai bajnoka

A Puerto Rico-i Jasmine Camacho-Quinn mellett a világcsúcstartó és világbajnoki címvédő nigériai Tobi Amusan, az Európa-bajnok lengyel Pia Skrzyszowska, az amerikai bajnok Alaysha Johnson, valamint a 2019-es vb-aranyérmes amerikai Nia Ali is starthoz áll. A magyar színeket az Európa-bajnoki ezüstérmes, országos csúcstartó Kozák Luca, továbbá Kerekes Gréta és Tóth Anna képviseli.

Gyulai Memorial: A világ legjobbjai indulnak női 100 gáton
A lengyel Pia Skrzyszowska és Kozák Luca is rajtra jelentkezik
Fotó: AFP/Andrej Isakovic

A szervezők ugyancsak kedden jelentették be a női 200 méteres síkfutás világbajnokának, a jamaikai Shericka Jacksonnak az érkezését.

Az már korábban biztossá vált, hogy rajthoz áll Székesfehérváron a bahamai Steven Gardiner (400 m), a kenyai Emmanuel Korir (800 m), a görög Militiadisz Tentoglou (távolugrás), a svéd Daniel Stahl (diszkoszvetés), a lengyel Wojciech Nowicki (kalapácsvetés), valamint a világbajnoki címvédő szlovén Kristjan Ceh (diszkoszvetés), a lengyel Pawel Fajdek (kalapácsvetés) és sok más olimpiai és vb-érmes világklasszis, illetve a legjobb hazai atléták.

Kapcsolódó írásaink