Sport

Egyre biztosabb, hogy Szoboszlai egy angol csapatnál folytatja

Nagyobb a valószínűsége annak, hogy Szoboszlai Dominik a nyár folyamán átigazol, mint az, hogy marad a klubjában – véli a Bors hozzátéve: a Newcastle és Liverpool is vevő lenne a magyar labdarúgó-válogatott 22 éves csapatkapitányára.

Egyre biztosabb, hogy Szoboszlai egy angol csapatnál folytatja
Szoboszlai Dominik a gólját ünnepli
Fotó: MH/Török Péter

A magyar labdarúgót 2026-ig köti szerződés Lipcsébe, de egyes források szerint június 30-ig, mások szerint július 15-ig érvényes egy 70 millió eurós (26 milliárd forint) kivásárlási záradék. A The Athletic úgy értesült, a sztárklubok egyelőre sokallják az árcédulán szereplő összeget, de több érv szól Szoboszlai Dominik klubváltása, mint a maradása mellett – állítja a lap.

Az egyik ezek közül, hogy a legfrissebb hírek szerint a célegyenesben van a Liverpooltól kölcsönbe érkező portugál Fábio Carvalho szerződtetése, vagyis a Lipcse Szoboszlai posztjára szerződtet egy másik sportolót, ami aligha véletlen.

Ami a Newcastle-t illeti, a Bors azt írta, a szaúdi pénzből új sztárcsapatot építő együttes kiemelt célja egy kreatív, kapura veszélyes támadó középpályás szerződtetése. Erre a posztra a Premier League-ből kiesett Leicesterből távozó, angol válogatott James Maddison és Szoboszlai volt a két jelölt, de Maddisont megszerezte a Tottenham.

A Liverpoolhoz ugyanakkor, jegyezték meg a cikkben, érzelmi szálak is kötik a magyar csapatkapitányt. Méghozzá az, hogy Jürgen Klopp a kedvenc edzője.

Kapcsolódó írásaink