Sport

Sérülés: Szűcs Valdó startja kérdéses az ob-n

A négyszeres szabadtéri, és kétszeres fedett pályás magyar bajnok gátfutó ismét combhajlító-sérüléssel bajlódik

A csütörtökön 28. születésnapját ünneplő gátfutó a Kossuth Rádiónak elárulta, hogy a két héttel ezelőtti vidékbajnokságon ismét kiújult a combsérülése, azóta pedig a felépülésre koncentrál.

Sérülés: Szűcs Valdó startja kérdéses az ob-n
Szűcs Valdó (balra)
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

"A regenerációra és mindenféle erősítésre fektettem a hangsúlyt, ami jól halad, viszont azt nem tudom, hogy most mi lesz, hogy lesz. Remélem azért még tudok majd versenyezni ebben az évben" - mondta Szűcs Valdó, aki hozzátette, hogy reményei szerint jövő héten már közel teljesértékű munkát tud végezni.

"Nem mondom, hogy ezek nem komoly sérülések, de inkább az idegesítő tartományba sorolnám őket, mert folyamatosan előjönnek, de nem tudom, hogy miért" - hangsúlyozta a futó, akinek az elmúlt hat hónapban már harmadjára akadt problémája a combhajlítójával, és egy hasonló sérülés miatt márciusban ki kellett hagynia a Törökországban rendezett fedett pályás Európa-bajnokságot is.

"Szeretnék elindulni az ob-n, de figyelni fogok a testem jelzéseire, és ha azt mondja, hogy nem, akkor nem szeretnék egy még nagyobb szintű sérülést összeszedni" - mondta. Majd kiemelte: nem mondott le a világbajnoki szereplésről.

"Voltam már sérült, sőt voltam már sokkal rosszabb helyzetben ennél, de abból is felálltam, úgyhogy valószínűleg ebből is fel fogok, és remélem egy sokkal jobb Szűcs Valdó fogok lenni" - jelentette ki Szűcs. Kiemelte, a következő két hónapban azon lesz, hogy teljesítse a 13.28 másodperces szintet az augusztus 19-én rajtoló budapesti világbajnokságra.

Az olimpikonnak másodjára is elutasították az Egyesült Államokba benyújtott vízumkérelmét, ami teljesen felborította idei terveit. Szűcsnek így nem volt lehetősége visszamenni amerikai edzőjéhez, Stan Hollowayhez és a tavalyi világbajnoki címvédő edzőtársához, Grant Hollowayhez. Ennek ellenére július 18-án újra próbálkozik a vízumkérelemmel az amerikai konzulátuson.

Kapcsolódó írásaink