Sport

Eb-selejtezők: Ronaldo a 200. válogatott meccse előtt

A válogatottban szerzett gólok tekintetében szintén rekorder a szaúdi al-Nasszr sztárja: 122 alkalommal talált be nemzeti színekben

Cristiano Ronaldo 200. mérkőzését játssza a portugál labdarúgó-válogatottban, amennyiben kedden (ma) este pályára lép az Izland elleni idegenbeli Európa-bajnoki selejtezőn.

Eb-selejtezők: Ronaldo a 200. válogatott meccse előtt
Eb-selejtezők: Ronaldo a 200. válogatott meccse előtt
Fotó: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP

A 38 esztendős Európa-bajnok futballista a tavalyi katari világbajnokság második felében háttérbe szorult Fernando Santos szövetségi kapitány döntése nyomán, az új szakvezető, Roberto Martínez azonban bizalmat szavazott az ötszörös aranylabdás támadónak.

Ronaldo szombaton csapatkapitányként végigjátszotta a bosnyákok ellen 3–0-ra megnyert mérkőzést, amely a 199. fellépése volt nemzeti színekben, ezzel csúcstartó a férfiak között. A második helyen a kuvaiti Bader al-Mutava áll 196 válogatottsággal. Így a reykjavíki Laugardalsvöllur Stadionban Ronaldo első férfi futballistaként érheti el a kétszázmeccses álomhatárt. A válogatottban szerzett gólok tekintetében szintén rekorder a szaúdi al-Nasszr sztárja: 122 alkalommal talált be nemzeti színekben.

„Továbbra is örömet akarok szerezni minden portugálnak, ez egy olyan utazás, amely reményeim szerint nem ér véget egyhamar” – fogalmazott Ronaldo. Hozzáfűzte: nagyon büszke rá, hogy megközelítette ezt a határt, és nagyszerű lenne góllal ünnepelni a jubileumi találkozót. Ugyanakkor fontosabb számára a három fordulót követően százszázalékos portugál válogatott újabb sikere, és az, hogy társaival kijussanak a kontinensviadalra.

Kapcsolódó írásaink