Sport

Baj van Milák Kristóffal?

Sós Csaba szerint egyelőre várni kell arra, hogy a nagy bajnok még több számban úszhasson

Kissé belefáradt az elmúlt évekbe Milák Kristóf. Nem csoda, a 23 éves úszó minden évben csúcsversenyen bizonyít, két éve olimpiát nyert, tavaly a budapesti világbajnokságon és a római Eb-n volt verhetetlen. Az áprilisi ob-n még négy aranyat nyert, azt követően azonban nem volt túl sikeres időszaka. Ezért is döntött úgy Sós Csaba szövetségi kapitánnyal, hogy a júliusi, fukuokai vb-re még nem bővíti a repertoárját, marad 100 és 200 méter pillangón – olvasható a Ripost cikkében.

Baj van Milák Kristóffal?
Négy arany- és két ezüstérmet nyert Milák Kristóf Kaposváron
Fotó: MTI/Derencsényi István

A 200 méteres pillangóúszás világcsúcstartója a HírTV-nek reagált Sós Csaba észrevételére.

„Az elmúlt jó pár évben ugyanazt a mókuskereket őröltem” – kezdte Milák Kristóf. „Mindig ugyanaz a görbe, ugyanaz a felkészülés, ugyanazok a versenyek, ugyanazok az edzőtáborok. Azt érzem már, hogy egy picit el vagyok fáradva ezekben a szürke hétköznapokban. Ezért látszik az, hogy versenyszituációkban mennyire fel vagyok dobódva, mennyire azt mondom, hogy ide nekem az oroszlánt, és bárkin át tudok menni. A szürke hétköznapjaim viszont pont úgy telnek, mint ahogy a szövetségi kapitány is kiemelte. Nehezebben bírom. A belefeccölt munkába és az évekbe vagyok elfáradva kicsit. Kicsit könnyítünk ezen a héten a közelgő római versenyre. Egy picit szeretnénk olyan formát összehozni, amelyből lehet pár jó úszást előhozni.”

Sós Csaba lapunknak elmondta, nincs tragédia, sőt. Megnyugtatott mindenkit, Milák 2020-ban többhetes, a szervezetét komolyan megviselő koronavírus-fertőzés után nem sokkal már szenzációs időt úszott, sőt, tavaly tavasszal a budapesti világbajnokság előtt is volt olyan időszak, amikor az edzője, Virth Balázs aggódott a szereplése miatt, aztán az eredmények mégis jöttek.

Miláknak valóban az idei a „nyugisabb” éve, mivel jövőre olimpia vár rá Párizsban, ahol saját bevallása szerint is minimum két aranyérem a célja.

Kapcsolódó írásaink