Sport

Lang és Csoboth nehéz mérkőzésre számít, de bízik a győzelemben

„Mindenkinek megvan a felelőssége”

Kemény csatára számít Montenegróban Lang Ádám, de úgy véli, ha végig fókuszban marad a magyar labdarúgó-válogatott, elhozhatja a három pontot a szombati Európa-bajnoki selejtezőről.

Lang és Csoboth nehéz mérkőzésre számít, de bízik a győzelemben
Tréningen a magyar válogatott
Fotó: Facebook/MLSZ – Magyar Labdarúgó Szövetség

„Az ellenfél játékstílusa is próbára tesz majd minket, és a játékosok karakterét, az esetleges bosszantásokat, provokációkat is kezelni kell, ezeknek nem szabad felülni, a saját játékunkat kell játszani, és a párharcokban fel kell venni a versenyt, ez szerintem meglesz” – vélekedett a hétfői, telki sajtótájékoztatón az 57-szeres válogatott védő.

Arra a kérdésre, jelent-e a számára nagyobb felelősséget az, hogy ő az egyik legrutinosabb játékosa a válogatottnak, úgy reagált, ezt nem érzi.

„Minden egyes alkalommal, amikor lehetőséget kapok, tudom, hogy ez mivel jár. Mindenkinek megvan a felelőssége” – mondta, ugyanakkor hozzátette, hogy az évek során megszerezett tapasztalatot igyekszik átadni.

„A kommunikációnak fontos szerepe van a pályán, ezt nevezem én felelősségnek. Igazi csapattá értünk, segítenünk kell a másikat, mindenféle apró részlet fontos lehet” – vélekedett.

A szezonját hektikusnak nevezte, azzal viszont elégedett volt, hogy klubcsapatában, a ciprusi Omonia Nicosiában, valamint a válogatottban is sok játéklehetőséget kapott.

Csoboth Kevin, az Újpest 22 éves, kétszeres válogatott szélsője azt mondta, kicsit más úgy érkezni Telkibe, hogy már ismeri a közeget.

„De most is az az érzésem, hogy nagyon jó hangulat van itt a válogatottnál, és ennek nagyon örülök. Bizakodva várom a mérkőzéseket” – kezdte nyilatkozatát. Megismételte, amit már korábban is említett, hogy nem volt egyenes az útja a válogatottságig, és köszönetet mondott az Újpestnek, amelynél megadták neki a lehetőséget a bizonyításra. Örül, hogy meghívót kapott a válogatottba, de jelezte, hogy nem akar itt megállni, rendszeresen jó teljesítményt szeretne nyújtani.

„Óriási motiváció itt játszani a válogatottban, és utána visszamenni a klubcsapathoz” – reagált arra, hogy mennyi pluszt ad a válogatottság.

A montenegróiak elleni, idegenbeli és a litvánokkal szembeni hazai mérkőzést illetően úgy fogalmazott, mindkettő keménynek ígérkezik.

„A saját játékunkkal kell foglalkoznunk, természetesen nehéz lesz, de koncentráltsággal, odafigyeléssel meglehet a három pont” – mondta.

A válogatott keret szinte teljes, egyedül Gazdag Dániel, a Philadelphia Union támadója hiányzik, aki a hétvégi mérkőzése után lekéste a gépét, így keddre érkezik meg a telki edzőtáborba. A G csoportban szereplő magyar válogatott, amely márciusban a bolgárok elleni 3–0-s győzelemmel kezdte a kvalifikációs sorozatot, szombaton Podgoricában lép pályára, három nappal később pedig a litvánokat fogadja a Puskás Arénában.

Kapcsolódó írásaink