Sport

Keretet hirdetett a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya

Az olaszok elleni vasárnapi felkészülési mérkőzést követően kihirdette keretét a jövő héten sorra kerülő világkupa szuperdöntőre Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

Keretet hirdetett a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya
Bíró Attila szövetségi kapitány
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A szakember a 16 játékosból szűkíti majd 13 fősre a fukuokai világbajnokságra utazó együttesét.

A magyar csapat azt követően, hogy vasárnap 12–7-re nyert az olaszok ellen a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában, Anzióban folytatja felkészülését, csütörtökön játszik „visszavágót” riválisával.

A szövetségi kapitány ezután egy játékostól búcsúzik el, és Kanadába utazik a válogatottal, amely június 21-ig készül ott, majd az Egyesült Államok felé veszi az irányt, ahol június 23-25-én a világkupa Long Beach-i fináléjában lesz érdekelt. A csapatkapitány, Keszthelyi Rita az államvizsgája miatt nem tart Kanadába a kerettel, azonban a világkupára már csatlakozik társaihoz.

A magyar válogatott kerete:
Kapusok: Magyari Alda, Neszmély Boglárka, Torma Luca
Mezőnyjátékosok: Baksa Vanda, Faragó Kamilla, Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Hajdú Kata, Leimeter Dóra, Keszthelyi Rita, Mahieu Geraldine, Máté Zsuzsanna, Parkes Rebecca, Rybanska Natasa, Szilágyi Dorottya, Vályi Vanda

Kapcsolódó írásaink