Sport

Sorozatban harmadszor is futsal-bajnok a Haladás

A döntő párharc harmadik mérkőzésén a szombathelyiek házigazdaként 7–1-re győzték le a Berettyóújfalut csütörtök este

Csütörtök este azzal a tudattal lépett pályára a címvédő Haladás VSE, hogy egy újabb győzelemmel eldöntheti az idei szezon bajnoki fináléját. Az előző két összecsapás végletekig kiélezett volt és hasonló izgalmakat ígért a harmadik felvonás is. Nem is kellett csalódnia a kilátogató közönségnek, akik zsúfolásig megtöltötték a Haladás Sportkomplexum lelátóját – írta meg a hungarysport.hu.

Sorozatban harmadszor is futsal-bajnok a Haladás
Tavaly Nyár elején ünnepelhetett magyar bajnoki címet a Haladás VSE, a díszes serleget magasba emelő Dróth Zoltán vezetésével a szombathelyiek idén is megvédték címüket
Fotó: hungarysport.hu

Tapogatózó játékkal kezdtek a csapatok, majd fokozatosan vette át az irányítást a Haladás, amely több helyzetet is kidolgozott az első félidőben. Fokozatosan lendült játékba a Berettyóújfalu is, az egyik ziccerüket a gólvonalról kellett kivágni a védőknek. A vezetést azonban a hazaiak szerezték meg egy tetszetős akció végén, szinte felrobbant a csarnok a gólörömnek köszönhetően, 1–0.

Henrique Diniz cselezésével majd lövésével indult a második félidő, amely ugyanolyan izgalmasnak ígérkezett. A vendégek érezhető módon próbáltak újítani és taktikát is váltottak, de ezt nem sikerült tartósan állandósítani. Ezzel szemben a házigazda felszabadultan játszhatta saját elképzeléseit, s újabb helyzeteket dolgozott és hagyott ki. Csak az volt a kérdés hogy vajon ki fog újabb gólt szerezni?!

Gyorsan megválaszolta a kérdést a Haladás, amely két perc alatt kétszer is betalált. Ezzel nagyot lépett a duplázás és a címvédés felé a szombathelyi alakulat. A Mezei Vill FC becsülettel próbálkozott, de nagyon jól zárt a vasi retesz. Az üres kapus lehetőség pedig újabb lehetőségeket kínált, amivel az eredményt kozmetikázni is sikerült. A három összecsapás közül az utolsó hozta a legsimább találkozót, amelyen megérdemelt hazai siker született.

Ennek köszönhetően a Haladás VSE ismét bajnoki elsőséget ünnepelhetett, néhány héttel a Magyar Kupa aranyérem megszerzését követően. A szurkolók percekig ünnepelték a játékosokat, akik az érmek átadását után megköszönték a nézőknek az egész éves támogatást!

Haladás VSE – MVFC Berettyóújfalu 7–1 (1–0)

Haladás: Alasztics – Kovács, Luiggi Longo, Henrique Diniz, Sipos.

Csere: Homlok – Szalmás, Knizs, Nagy, Hajmási, Dróth, Fehér, Vas, Rutai.

Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Sipos 2, Rutai, Hajmási, Luiggi Longo, Vas, Knizs illetve Nagy

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–0 a Haladás javára.

Kapcsolódó írásaink