Sport

NHL: minden idők hatodik leghosszabb meccsén került előnybe a Florida

A csütörtöki találkozón a 60 perces alapjátékidőben 2–2-re végeztek egymással a felek

Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) történetének hatodik leghosszabb meccsével kezdődött meg a Keleti főcsoport döntője, melyben a Florida Panthers négyszeri hosszabbításban győzte le a házigazda Carolina Hurricanest.

NHL: minden idők hatodik leghosszabb meccsén került előnybe a Florida
NHL: minden idők hatodik leghosszabb meccsén került előnybe a Florida
Fotó: BRUCE BENNETT / AFP

A csütörtöki találkozón a 60 perces alapjátékidőben 2–2-re végeztek egymással a felek. A Hurricanes az első harmadban szerzett vezetést, majd a vendégek a másodikban fordítottak, a harmadik elején pedig Stefan Noesen góljával egyenlített a Carolina.

A 44. perc után azonban egyik csapat sem tudta eldönteni az összecsapást, de nem csupán a szakasz végéig nem született újabb gól, hanem az első, a második és a harmadik 20 perces hosszabbításban sem. Sőt, a raleigh-i PNC Arena 18 680 nézője vélhetőleg lélekben már felkészült az ötödik ráadásra is, amikor a negyedik periódus legvégén, mindössze 13 másodperccel a dudaszó előtt a Panthers sztárja, Matthew Tkachuk eldöntötte a mérkőzést.

A találkozó tiszta játékideje 139 perc 47 másodperc volt, de a kezdő bedobástól a győztes gólig nagyjából hat (!) óra telt el.

Minden idők leghosszabb NHL-mérkőzését 1936. március 24-én a Detroit Red Wings és a Montreal Maroons vívta. Az a csata a hatodik hosszabbításban dőlt el, 174 perc és 47 másodperc után.

Kapcsolódó írásaink

NHL: a Dallas Stars is főcsoportdöntőbe jutott

ĀUtolsóként a Dallas Stars jutott be az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) főcsoportdöntőjébe, miután hazai jégen 2–1-re győzött a Seattle Kraken ellen, így 4–3-ra nyerte meg az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcot