Sport

Tavaszi lóverseny és Food Truck Show a Kincsem Parkban

A programsorozat pénteken a kilenc futamból álló agárversennyel kezdődik, a szombati ügetőn és a vasárnapi galoppon a júliusi Derby Fesztivál sok főszereplőjét lehet majd látni

Tavaszi lóverseny és Food Truck Show várja az érdeklődőket péntektől vasárnapig a Kincsem Park első idei fesztiválján. A helyszínen többek között Overdose egykori trénere, Ribárszki Sándor gátversenyen fog lovagolni, valamint 50 büfékocsin 15 ország ízeit kóstolhatják meg a helyszínre látogatók – hangzott el az M1 aktuális csatornán.

Tavaszi lóverseny és Food Truck Show a Kincsem Parkban
Idén is érdemes lesz kilátogatni a Kincsem Parkba
Fotó: Kincsem Park

Szombaton ügetőversenyek lesznek, ekkor rendezik meg a két hagyományos nagydíjat, a Ferge László- és Borostyánkői Tamás-emlékversenyeket – emelte ki az ügyvezető igazgató.

Visszatér a nyeregbe Overdose trénere, Ribárszki Sándor, aki 30 éve nem lovagolt versenyen – jelentette be Pécsi István, hozzátéve, hogy a magát néhány hét alatt visszatrenírozó Ribárszki Sándor egy gátversenyben fog lovagolni vasárnap délután az első futamban.

Szombaton Magyarország–Litvánia férfi válogatott rögbimérkőzés lesz, vasárnap amerikai futball bajnoki forduló várja az érdeklődőket, szintén vasárnap pedig a pónibajnokság egyik fontos állomását lehet megtekinteni a helyszínen. A szervezők a hétvégén számtalan családi programmal is készülnek – mondta Pécsi István.

A ló- és agárversenyek természetes velejárója a fogadás, ezért rengeteg jackpot lesz a helyszínen – fűzte hozzá Pécsi István.

Júliusban a háromnapos Derby Fesztiválon családi programok várják majd az érdeklődőket – emelte ki a Kincsem Park ügyvezető igazgatója, hozzátéve, hogy az őszi Nemzetközi Lóverseny & Food Truck Show tematikája Olaszország lesz, az év végén pedig majd az Ügetőszilveszter zárja a szezont.

A Honvédelmi Minisztériumhoz tartozó Kincsem Parkban a jövőben további fejlesztések várhatók, melyek következtében nemcsak Közép-Európa, de az egész kontinens egyik legnagyobb lóversenycentruma lehet néhány éven belül az intézmény – fogalmazott Pécsi István.

Kovács Lázár séf az első magyar pizzakészítő bajnokságról elmondta, hogy Magyarország legjobb pizzaséfjei a szombati versenyen mérhetik össze tudásukat. A versenyzők a helyszínre hozhatják saját tésztájukat, melyet a helyszínen 15 perc alatt kell elkészíteniük és a nemzetközi zsűri előtt bemutatniuk.

A legtöbb pontszámot elérő pizza lesz Magyarország legjobb pizzája – fűzte hozzá Kovács Lázár.
A hétvégén 50 food truck lesz kint a Kincsem Parkban. A színes kínálattal 15 ország – többek között Mexikó, Brazília, Kína, India – ízeit lehet megkóstolni. A standok kisebb adagokat kínálnak majd, hogy minél több ízt megismerhessenek az érdeklődők – mondta Kovács Lázár.

Kapcsolódó írásaink