Sport

Futsal: nem jutottak elitkörbe a magyarok

Turzó József együttese múlt szerdán, a párharc első mérkőzésén 2–1-re kikapott Roosdaalban, akkor a magyar gólt Dróth Zoltán szerezte, ma este 4–3-as magyar siker született, de a szétlövés nem nekünk kedvezett

A magyar futsalválogatott szétlövés után alulmaradt a belga csapattal szemben hétfőn a világbajnoki pótselejtező berettyóújfalui visszavágóján, így nem jutott tovább az elitkörbe.

Futsal: nem jutottak elitkörbe a magyarok
Alasztics Marcell kapus (b, lent) és Rábl János (b, fent), valamint Ibrahim Adnane, a belga válogatott játékosa a 2024-es futsal-világbajnokság európai pótselejtezőjének visszavágóján játszott a Magyarország–Belgium-mérkőzésen a berettyóújfalui Pálfi István rendezvénycsarnokban 2023. április 17-én
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A berettyóújfalui visszavágón a kilencedik percben előnybe kerültek a vendégek, majd alig másfél perccel később ismét betaláltak. A válogatott rákapcsolt, Pál Patrik egy pontrúgás után látványos kapáslövéssel szépített, majd a szünet előtt egy szerencsés öngóllal egyenlítettek a magyarok.

Fordulás után kevesebb lehetőség adódott a kapuk előtt, és ezek is rendre kimaradtak, mígnem egy kavarodás végén a csapatkapitány Dróth lőtt a hálóba. Mivel összesítésben 4–4-gyel ért véget a rendes játékidő, jöhetett a kétszer ötperces hosszabbítás, a második ráadás elején Hajmási Milán volt eredményes. Az ellenfél lehozta kapusát, hogy több emberrel támadhasson, s a húzás bejött, Rahou ismét betalált. A hajrában Pál tízméterese a kapufán csattant, így végül a büntetőpárbajra maradt a döntés.

A szétlövésben a vendégek egy, a magyarok viszont két büntetőt hagytak ki, így végül az ellenfél jutott a selejtezősorozat legjobb húsz csapata közé.

Magyarország–Belgium 4–3 (2–2, 3–2, 3–2) – szétlövéssel 3–4
gól: Pál (17.), Grello (18. – öngól), Dróth (37.), Hajmási (46.), illetve Sababti (9.), Rahou (10., 48.)
Továbbjutott: Belgium, szétlövéssel.

A 12 selejtezős csoportból az elsők mellett a négy legjobb második egyenes ágon továbbjutott az elitkörbe, a magyarok pótselejtezőn harcolhatták volna ezt ki. Húsz csapat maradt versenyben a következő szakaszra, amelyben öt négycsapatos csoportot alakítanak ki. A csoportgyőztesek kijutnak a 2024-es vb-re, a négy legjobb második pedig rájátszásban dönt majd a maradék két európai helyről.

Kapcsolódó írásaink