Sport

Elutasították a Ferrari fellebbezését, maradt Sainz melbourne-i büntetése

A Forma–1-es idény jövő hétvégén Bakuban a sprintfutamos Azeri Nagydíjjal folytatódik

Elutasították a Ferrari Forma–1-es istálló fellebbezését Carlos Sainz Jr. büntetése ügyében, amelyet a spanyol versenyző az április 2-i Ausztrál Nagydíjon kapott azután, hogy összeütközött honfitársával, az Aston Martinnal versenyző Fernando Alonsóval.

Elutasították a Ferrari fellebbezését, maradt Sainz melbourne-i büntetése
A Ferrari spanyol pilótája, Carlos Sainz Jr.
Fotó: WILLIAM WEST / AFP

A versenybírók kedden online hallgatták meg Sainzot és a Ferrari képviselőit, akik telemetriai adatokkal, valamint Sainz és más versenyzők tanúvallomásaival próbálták alátámasztani igazukat, de a versenybírók nem találtak „jelentős és releváns új elemet", ami az öt másodperces időbüntetés kiszabásakor ne lett volna ismert. Ennek megfelelően elutasították az olasz csapat fellebbezését, Sainz büntetését pedig érvényben hagyták.

A 28 éves versenyzőt azután szankcionálták, hogy a melbourne-i futam végéhez közeledve az egyik állórajtos újraindítást követően ütközött Alonsóval. Sainz negyedikként végzett a biztonsági autó mögött leintett versenyen, a büntetés miatt azonban hivatalosan 12. lett.

A spanyol pilóta még a futam közben, amikor rádión értesítették a büntetésről, szinte könyörgött a csapatának, hogy győzzék meg a versenybíróságot az ítélet átgondolásáról, vagy legalább hallgassák meg őt a viadalt követően. Ez nem történt meg, a büntetést kiosztották, a Ferrari pedig négy nappal az Ausztrál Nagydíj után nyújtotta be a fellebbezést.

A maranellói istálló az első három idei futamon mindössze 26 pontot szerzett, ezzel negyedik a konstruktőrök vb-pontversenyében. Az egyéni versenyben Sainz 20 ponttal az ötödik, csapattársa, a monacói Charles Leclerc pedig hattal a tizedik.

A Forma–1-es idény jövő hétvégén Bakuban a sprintfutamos Azeri Nagydíjjal folytatódik. A versenyt az M4 Sport élőben közvetíti.

Kapcsolódó írásaink