Sport

Székesfehérváron startol az idei rali- és tereprali bajnokság

A Székesfehérvár-ralival kezdődik a HUMDA országos ralibajnokság és a Révész tereprali országos bajnokság, a futamokat péntektől vasárnapig rendezik meg párhuzamosan.

Székesfehérváron startol az idei rali- és tereprali bajnokság
Szujó Zoltán: A rali ma egészen mást jelent
Fotó: MH/Török Péter

Az eseményt felvezető szerdai sajtótájékoztatón Szujó Zoltán, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke elmondta, hogy a rali ma egészen mást jelent, mint nyolc-tíz évvel ezelőtt, ezért volt fontos egy új versenyszabályzat megalkotása. Örömének adott hangot, hogy soha nem látott összefogás mellett készült el a nagyon gondosan összeállított dokumentum.

Az idei bajnoksággal kapcsolatban kiemelte: régi kritika volt, hogy kevés a murvás futam hazánkban, ami így nem készítette fel a versenyzőket a külföldi futamokra. Idén, a hatból kettő is murvás futam lesz, ami szakmailag előrelépés – fűzte hozzá.

Hoffer Zsolt rali szakágvezető szerint a teljes szakágat átfogó szabályozás született, ami szerdán kerül fel a szövetség weboldalára.

Lakatos Róbert a verseny főszervezője közölte, hogy három év után rendez újra önálló futamot Székesfehérvár és több mint 20 év után újra murvás futammal indul a bajnokság.

Megemlítette, hogy a szokásoknak megfelelően szombat délután a belvárosban lesz egy szuperspeciál szakasz, amelyen a tereprali autók is részt vesznek. Jelezte, hogy öt helyszínen rendezik a versenyt, amely komoly kihívást jelent majd a versenyzőknek, hiszen nagyon tempós gyorsasági szakaszok várnak rájuk.

Izgalmas verseny vár a nézőkre, akik a MOL Aréna Sóstó parkolóiban kialakított szervízpark egész területét látogathatják.

A versenyre az előzetes adatok szerint 61 rali- és 23 terepralipáros nevezett.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom