Sport

Átok vagy áldás az Arsenal kiesése az Európa-ligából?

A labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőinek az egyik legnagyobb meglepetése, hogy az angol bajnokságban listavezető Arsenal 1–1-es döntetlent követően tizenegyespárbajban vereséget szenvedett a vendég Sporting Lisboával szemben, és 4–4-es összesítéssel, büntetőkkel kiesett.

Átok vagy áldás az Arsenal kiesése az Európa-ligából?
Pedro Goncalves negyvenkét méterről lőtt góljával egyenlített Sporting Lisboa
Fotó: AFP/Slym Kirk

Átok vagy áldás lehet a búcsú az Európa-ligától az Arsenal számára? A BBC szakírója szerint a kiesés ugyan fájó, de mivel húsz év után az Ágyúsok versenyben vannak a bajnoki címért, s 27 forduló után öt ponttal vezetnek a Manchester City előtt, így ezután már csak a Premier League-re kell összpontosítaniuk.

Ennek ellenére Mikel Arteta, az Arsenal vezetőedzője hatalmas csapásnak tartja csapata kiesését: „Csalódott vagyok, mert nagy erőfeszítést tettünk a továbbjutásért, az első mérkőzés három-hármas döntetlenje után viszont itthon nem tudtunk nyerni. Bizonyos helyeken nem nyertünk elég párharcot, sok labdát eladtuk, ami miatt nyílt lett a meccs, amit nem akartunk. Magunkba kell néznünk, hogy miért nem voltunk elég jók ahhoz, hogy továbbjussunk. Egész szezonban sok a sérültünk, de most már a Crystal Palace elleni bajnoki mérkőzésre kell készülnünk, amelyen győzni kell, hogy megmaradjon az előnyünk” – hangsúlyozta Arteta.

A listvezető esélyét növelheti, hogy a vendég Crystal Palace vezetőedzőjét menesztették posztjáról. A 46 esztendős francia szakember irányításával a londoni gárda a legutóbbi tíz tétmérkőzéséből csak egyet nyert meg, az együttes jelenleg 12. a Premier League-ben, de mindössze öt pont választja el a sereghajtó Southamptontól. A játékosként világ- és Európa-bajnok Vieira 2021 nyara óta irányította a fővárosi együttest, első idényében 12. lett a csapattal és elődöntőt játszott az FA Kupában.

Kapcsolódó írásaink