Sport

Női kézilabda Eb – Budapest kikerült a jövő évi torna helyszínei közül

Az elődöntőket és a helyosztókat is Bécsben rendezik majd

Budapest kikerült a jövő évi női kézilabda Európa-bajnokság helyszínei közül.

Női kézilabda Eb – Budapest kikerült a jövő évi torna helyszínei közül
Képünk illusztráció
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A magyar szövetség (MKSZ) csütörtöki tájékoztatása szerint a három szervező, Magyarország, Svájc és Ausztria megállapodott a torna új helyszínéről és szervezési struktúrájáról. Eszerint két-két csoportnak Bázel, Innsbruck és Debrecen ad otthont. A középdöntőket Debrecenben és Bécsben játsszák majd, így az osztrák főváros veszi át Budapest szerepét, ahol eredetileg az egyik középdöntőcsoport küzdelmei zajlottak volna.

Az elődöntőket és a helyosztókat is Bécsben rendezik majd Budapest helyett.

A szervezők által javasolt játékterv szerint a bázeli C csoportból Debrecenbe, a D csoportból pedig Bécsbe utaznak a továbbjutó csapatok. A két innsbrucki csoportból (E, F) továbbjutó válogatottak Bécsben folytatják a tornát.

A változtatást és az új lebonyolítást az európai szövetség (EHF) végrehajtó bizottságának meg kell erősítenie március 31-i ülésén.

Az EHF 2020. január 25-én jelentette be, hogy Magyarország, Ausztria és Svájc adhat otthont a 2024-es női kontinenstornának. Kocsis Máté, az MKSZ elnöke idén január 12-én közölte: abban a formában, ahogyan elnyerte, Magyarország nem tudja vállalni a rendezést. Hozzátette, létező forgatókönyv, hogy az MKSZ részben vagy egészben visszalép a rendezéstől.

A jövő évi lesz a 16. női Európa-bajnokság a sportágban, de az első, amelyen 24 válogatott vehet részt. A három rendező országon kívül a november 28. és december 15. között sorra került torna győzteseként biztos résztvevője a címvédő Norvégia is.

Kapcsolódó írásaink