Sport

Nem tudott javítani a helyzetén Kecskeméten a Vasas

A Kecskemét 2–0-ra nyert otthon a sereghajtó Vasas ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén.

Nem tudott javítani a helyzetén Kecskeméten a Vasas
Nem tudott javítani a helyzetén Kecskeméten a Vasas
Fotó: Facebook/Vasas FC

A második helyen álló hazai csapat kilenc mérkőzés óta veretlen, míg a vendég együttes – amely a Magyar Kupában elődöntős – a bajnokságban hét kör óta nyeretlen.

A Kecskemét lépett fel támadólag, a sok hiányzó miatt felforgatott összeállításban játszó Vasas elsősorban védekezett, az első negyedórában nem nagyon tudott akciót felépíteni. A folytatásban némileg kiegyenlítődött a játék, ugyanakkor komoly helyzet továbbra sem alakult ki egyik kapu előtt sem. Az utolsó negyedórában már akadt egy-egy kapura lövés, vagy fejelés, de egyik kapusnak sem kellett bravúrt bemutatnia. Az első félidőben nem volt nagy az iram, nem vállaltak túl sok kockázatot a csapatok.

A második játékrész elején is aktívabb volt a hazai együttes, és egy jobb oldali beadást követően közeli fejeléssel meg is szerezte a vezetést. A Vasas továbbra sem volt képes nyomás alá helyezni a hazaiakat, akik ráadásul a hajrában kontratámadásból növelték előnyüket, ezzel – teljesen megérdemelten – el is döntötték a három pont sorsát.

OTP Bank Liga, 23. forduló:
Kecskeméti TE-Vasas FC 2–0 (0–0)

Kecskemét, Széktói Stadion, 3223 néző, v.: Farkas
gólszerzők: Tóth B. (58.), Banó-Szabó (84.)
sárga lap: Nikitscher (17.), Tóth B. (45.), Horváth (50.), Zeke (76.), Vágó (81.), Banó-Szabó (85.), illetve Litauszki (12.), Sztojka (26.), Baráth (49.)


Kecskeméti TE:
Varga B. – Vágó, Szabó A., Belényesi – Nagy K. (Katona M., 68.), Katona B. (Banó-Szabó, 60.), Nikitscher (Mehszi, 87.), Szuhodovszki (Szalai G., 87.), Zeke – Tóth B., Horváth K. (Májer, 68.)


Vasas:
Uram – Baráth (Ódor, 62.), Litauszki, Iyinbor (Zimonyi, 73.), Silye – Hegedűs, Urblík (Szalai J., 80.), Sztojka (Hidi, 62.) – Holender, Balogh, Hinora (Szilágyi, a szünetben)

Kapcsolódó írásaink