Sport

Angol sztárcsapathoz írhat alá Szoboszlai Dominik

Az RB Leipzig középpályása lenne a londoni nagybevásárlás legújabb ékköve

Olasz lapértesülések szerint Anglia felé tart Szoboszlai Dominik: a magyar válogatott csapatkapitánya napokon belül a Premier League-ben szereplő Chelsea-hez írhat alá. Az RB Leipzig középpályása lenne a londoni csapat nagybevásárlásának legújabb ékköve – írja az Index.hu.

Angol sztárcsapathoz írhat alá Szoboszlai Dominik
Angol sztárcsapathoz írhat alá Szoboszlai Dominik
Fotó: AFP/RONNY HARTMANN

A Tuttomercato értesülései szerint napokon belül megegyezhet az angol labdarúgó-bajnokság középmezőnyében szerénykedő Chelsea és a jelenleg még a német RB Leipziget erősítő Szoboszlai Dominik: az olasz lap információi szerint a felek folyamatosan egyeztetnek, és már nagyon közel állnak ahhoz, hogy megállapodjanak, napokon belül akár alá is írhat a magyar válogatott középpályása.

Az olasz portál szerint az üzletben kulcsszerep juthat Christopher Vivellnek is, akit tavaly év végén neveztek ki technikai igazgatónak a londoni csapatnál, korábban pedig éppen a Lipcsénél töltött be hasonló pozíciót.

Cáfol a menedzser

„Teljesen normális, ha ehhez hasonló pletykák szárnyra kapnak a médiában, Dominik ugyanis kiválóan teljesít a mostani idényben, ezt a számok is alátámasztják, extra az, amit Lipcsében mutat – reagált a hírre a Sportálnak Esterházy Mátyás, Szoboszlai menedzsere. – Most viszont az a legfontosabb, hogy továbbra is a Leipzigre és az előtte álló feladatokra koncentráljon, mert nagyon sok fontos meccs vár rá tavasszal. Ennek megfelelően egyetlen másik klubbal sincs szó egyezségről, semmilyen bejelentéssel nem készülünk a közeljövőben.

Már a nyári átigazolási időszak is a Chelsea-től volt hangos, januárban azonban szinte példátlan költekezés jellemezte a londoniakat, akik a két ablakot nagyjából 629 millió eurós, vagyis több mint 235 milliárd forintos kiadással zárták.

A londoni kékek többek között olyan kiválóságokat igazoltak az év elején, mint az argentin válogatottal világbajnokságot nyerő Enzo Fernández, az ukrán futball egyik nagy ígéretének számító Mihajlo Mudrik, valamint fél évre kölcsönvették az Atlético Madrid csapatától Joao Félixet – írja az index.hu.

A csillagászati összegek és a papíron jól mutató játékosok egyelőre nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, a Chelsea kisebb meglepetésre csak a 10. helyen áll a Premier League-ben, tíz ponttal lemaradva a nemzetközi kupaszereplést jelentő 5. helyen álló Newcastle Unitedtől. A szurkolók érthető módon nehezen viselik a csapat gyenge teljesítményét, olyannyira, hogy egyesek halálosan megfenyegették az együttest irányító Graham Pottert.

Kapcsolódó írásaink