Sport

Harry Kane a Tottenham abszolút házi gólkirálya lett

Harry Kane abszolút gólrekorderré lépett elő a Tottenham Hotspurnél, miután kétszer is betalált a Nottingham Forest ellen 3–1-re megnyert meccsen, az angol labdarúgó-bajnokság 27. fordulójának szombati játéknapján.

Harry Kane a Tottenham abszolút házi gólkirálya lett
Harry Kane a Tottenham abszolút házi gólkirálya lett
Fotó: AFP/Paul Ellis

A londoniak válogatott csatára, aki eddig Jimmy Greaves-szel holtversenyben tartotta a klubcsúcsot, 424 fellépésén szerzett 270 góljával immár egyedül vezeti a házi eredményességi listát – írta vasárnap a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS).

Kane elsőségét senki sem fenyegeti, mivel a lajstrom jelenlegi első tíz helyezettje közül nyolcan már befejezték pályafutásukat, dél-koreai csapattársa, a klub örökranglistáján hetedik Szon Hung Min pedig 141 gólnál tart.

Az IFFHS megjegyzi, hogy a londoni klub eddig – hibásan – 266 gólt tartott számon Jimmy Greaves neve mellett, pedig a 1961 és 1970 között 379 mérkőzésen szereplő csatár két alkalommal betalált angol szuperkupa-meccsen is, ami nem szerepelt a statisztikában.

A nyolcvanszoros válogatott Kane 203 Premier League-gólnál jár, a liga történetében korábban csak Alan Shearer (260) és Wayne Rooney (208) lépte át a kétszázas határt.

Kapcsolódó írásaink