Sport

Jégkorong Erste Liga: a Budapest JA győzött, és szépített az elődöntős párharcban

Az FTC a hétvégén kétszer is nyert idegenben, előbb 5−2-re, majd 1−0-ra, így magabiztosan várhatta a magyar bajnoki döntőnek is számító csata harmadik felvonását a Tüskecsarnokban

A Budapest Jégkorong Akadémia hosszabbítás után 4−3-ra győzött a magyar bajnoki címvédő Ferencváros otthonában az Erste Liga elődöntőjének harmadik mérkőzésén, így 2−1-re szépített az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban.

A vendégek kapust cseréltek, nem az első két meccsen kezdő Farkas Roland, hanem Kornakker Dániel kapott bizalmat. Bátran kezdett a BJA, emberelőnybe került, amit Kirils Galoha gólra váltott. Rá egy percre a felső kapuvason csattant Ilja Culihin lövése, így maradt a különbség.

A második harmad elején négy perc alatt két-két gól született felváltva. Előbb Galoha, majd éles szögből Tóth Gergő talált be, aztán ismét a lett csatár volt eredményes, így már mesterhármasnál járt, azonban Kulmala Rasmus is beköszönt Kornakkernek. Galoha és Tóth a játékrész hajrájában összeakaszkodott, és mindketten kiültek a büntetőpadra. A 43. percben Turbucz Martin − aki januárig a másodosztályban szerepelt − használt ki egy hatalmas védelmi hibát, és mivel több találat nem esett az alapidőben, jöhetett a ráadás.

A hirtelen halálban emberelőnybe került a BJA, Ivan Vorobjov lövése pedig az egyik védő korcsolyáján megpattant, és a korong védhetetlenül csapódott a hazaiak kapujába a ráadás 6. percében.
A negyedik összecsapást csütörtökön rendezik ugyancsak a Tüskecsarnokban.
A másik ágon a Gyergyói HK 1−1-re áll a brassói Coronával.

Erste Liga, elődöntő, 3. mérkőzés:
FTC-Telekom−Budapest JA 3−4 (0−1, 2−2, 1−0, 0−1), hosszabbítás után


Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2−1 az FTC javára.

Kapcsolódó írásaink