Sport

Újra győztek a Dunaújvárosi Acélbikák

A jégkorong Erste Ligában 3–1-es összesítéssel nyerték meg a negyeddöntőért folyó párharcot

A két Megyeri úti ütközet közül a szerdait a DAB nyerte, majd másnap az UTE visszavágott. Vasárnap, már Újvárosban a hazaiak 8–3-ra nyertek, és egy győzelemre kerültek a továbbjutástól.

Újra győztek a Dunaújvárosi Acélbikák
Már negyeddöntős a DAB!
Fotó: Facebook.com/acelbikak

Óvatos játékot hozott az első harmad, kevés helyzet akadt, a szünet előtt Dézsi Bence ugrott ki egy jó blokk után, de lövését védte Rajna Miklós. A folytatásban gyorsan vezetést szerzett az UTE, Németh Attila takarásból leadott lövését Juho Järvinen nem láthatta. Két és fél perc múlva Benk András csapott le a kipattanóra, és növelte az előnyt. A meccs derekán büntetőhöz jutott a DAB, amelyet Erik Embrich higgadtan értékesített.

A harmadik játékrész elején Somogyi Balázs közelről lőtt a jobb alsó sarokba, így 2–2 lett az állás. Nyolc perccel a vége előtt Olli Pekka Valtola maradt szintén egyedül az újpesti kapu előtt, és az ő gólja már a vezetést jelentette a hazaiaknak. Hamar egyenlíthetett volna a fővárosi csapat, ám a védő Léránt René a gólvonalról tisztázott.

A hajrában lehozta kapusát az UTE, de nem járt sikerrel, kiesett, és így az utolsó, tizedik helyen fejezte be az Erste Liga 2022/23-as kiírását. A DEAC lett a kilencedik.

A negyeddöntő párosítása csütörtökön lesz ismert, ekkor jelenti be választását az alapszakasz első három helyezettje.

Erste Liga, a negyeddöntőbe jutásért, 4. mérkőzés:
Dunaújvárosi Acélbikák–UTE 3–2 (0–0, 1–2, 2–0)
A párharcot 3–1-es összesítéssel a Dunaújváros nyerte.

Kapcsolódó írásaink