Sport

Ilyés Ferenc lehet Kocsis Máté utódja

A tatabányai sportvezető pályázik a Magyar Kézilabda Szövetség elnöki tisztségére

A Magyar Kézilabda Szövetséget 2015 óta irányító Kocsis Máté január közepén jelentette be, hogy nem indul újra az elnöki posztért, sőt később utódjának Ilyés Ferencet is megnevezte.

Ilyés Ferenc lehet Kocsis Máté utódja
Az elnöki tanácsadóból elnök lehet a 41 éves Ilyés Ferenc
Fotó: Facebook

Április 14-én tartja tisztújító küldöttgyűlését a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) a Budapest Kongresszusi Központban. Az MKSZ-t 2015 óta irányító Kocsis Máté január közepén a Nemzeti Sportnak adott interjúban bejelentette: nem tervezi, hogy újraindul az elnöki posztért. Az elnök február végén elárulta: kiváló elnökjelöltnek tartja a 229-szeres válogatott Ilyés Ferencet, és bízik benne, hogy mindenki támogatja.
A székelyudvarhelyi születésű 41 éves egykori balátlövő pályafutása során megfordult Szegeden, Veszprémben, Tatabányán, a német Lemgónál és a lengyel Wisla Plocknál is. Magyar bajnokságot háromszor, KEK-et és EHF Kupát egy-egy alkalommal nyert, illetve 2004-ben és 2012-ben is olimpiai negyedik helyezett volt.
Visszavonulása óta a MOL Tatabánya KC klubmenedzsereként és az MKSZ határon túli magyar kézilabdáért felelős elnöki megbízottjaként dolgozik.

„Amikor a vele készült interjúban Kocsis Máté bejelentette, hogy nagy valószínűséggel nem jelölteti magát újra az elnöki posztra, először őt kerestem meg, vele beszéltem erről a szándékomról, hogy pályáznék. Már ezt megelőzően felkért elnöki tanácsadónak, úgy gondolom, ez tőle nem a bizalmatlanság jele. Azután azoknak az egykori játékostársaimnak is elmondtam, mire készülök, akik közül ma már többen klubvezetők, edzők. Mindenhonnan megerősítéseket, pozitív visszajelzéseket kaptam” – nyilatkozta Ilyés Ferenc a Nemzeti Sportnak adott interjúban, amelyen azt is elárulta, hogy főállású elnök lenne.

Kapcsolódó írásaink