Sport

Horner az Aston Martin dobogójáról: Jó látni, hogy ilyen jól megy a régi autónk!

Fernando Alonso harmadik helyen zárta a szezonnyitó versenyt

Christian Horner, a Red Bull Forma–1-es csapatának vezetője elégedetten értékelt a Bahreini Nagydíjon aratott kettős győzelem után, kicsit odaszúrva az Aston Martinnak, akik „a régi autójukkal” álltak dobogóra – írta meg a motorsport.com.

Horner az Aston Martin dobogójáról: Jó látni, hogy ilyen jól megy a régi autónk!
Christian Horner, a Red Bull Racing csapatfőnöke
Fotó: Red Bull Contentpool

A Red Bull számára álomszerűen kezdődött a Forma–1 2023-as idénye. Bár a rajtnál még Charles Leclerc el tudott húzni Sergio Perez mellett, az RB19 versenytempója olyan gyorsnak bizonyult, hogy simán megengedhették maguknak, hogy másodszorra is a lágy keveréket tegyék fel.

A csapatfőnök, Christian Horner így értékelt: „Az év első versenyén mindig van bennünk egy kis idegesség, mert először fut a két autó sokáig, és bármi félresikerülhet. Fenomenális teljesítmény volt az egész csapattól a főhadiszálláson, hogy egy ilyen autóval láttak el minket.”

„Inkább a versenyre koncentráltunk mint az időmérőre és ez kifizetődött, különösen a verseny közepén, mert többet tudtunk menni a lágyakon, a tavalyi idénynyitón szerzett nullához képest a mai 43 pont elég jó reakciónak tűnik.”

Miután az Aston Martin is dobogóra állt a Red Bulltól igazolt Dan Fallows nevét dicsérő AMR23-mal, azt is megkérdezték Hornertől, bánja-e, hogy elengedték: „Nem, mert szenzációs csapatunk van. Minden fejlődik, semmi sem marad ugyanolyan, eléggé hízelgő látni, hogy mennyire hasonlít az autójuk a miénkre, jó látni, hogy három is a dobogón állt belőle.”

„Ez mutatja meg minden csapatnak, hogy lehetséges minket utolérni. Nyilvánvaló, hogy remek munkát végeztek a télen, és szokták mondani, hogy az utánozás a hízelgés legszebb formája, szóval jó látni, hogy a régi autónk ilyen jól megy!”

Kapcsolódó írásaink

Kerekes Gréta hetedik lett a fedett atlétikai Eb-n

ĀA debreceni sprinter, aki 8.00 másodperces egyéni csúccsal jutott be délelőtt a 60 méteres gátfutás fináléjába, jól kapta el a rajtot, de a második gátba belerúgott, és végül egy riválisát sikerült megelőznie