Sport

Kerekes Gréta saját magát is meglepte

Gátfutásban a debreceni gátfutónő egyéni csúccsal döntős lett

Az év női sportolója, Kozák Luca egy kisebb sérülés miatt ugyan nem lehet jelen az isztambuli fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon, de egy másik debreceni gátfutó, Kerekes Gréta átvette a stafétabotot: remek rajttal és egyéni csúccsal vasárnap délelőtt kiharcolta az esti döntőbe jutást a 60 méteres gátfutásban.

Kerekes Gréta saját magát is meglepte
Kerekes Gréta a női 60 méteres gátfutás elődöntőjében az isztambuli fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon az Ataköy Arénában egyéni csúccsal jutott be a vasárnap esti döntőbe
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Kerekes Gréta az elődöntőben kiválóan rajtolt, és végül mindössze három ezreddel előzte meg a futamban ötödik, tavaly Belgrádban fedett pályás világbajnok francia Cyréna Samba-Mayelát, ezzel érte el a finálét érő negyedik helyet.

„El sem hiszem, leléptem az utolsó gátról, és majdnem a hetes pályán fejeztem be a futást. A végén mintha az életemért futottam volna, de ma úgy jöttem ide, hogy saját magam számára is én vagyok az év meglepetése, ennek pedig még nem lehet itt vége. Annyi kudarc után most úgy érzem, mindent visszakapok” – nyilatkozta az M4 Sport élő adásában a debreceni gátfutó, az Év sportolója címet nyert Kozák Luca riválisa-barátja, aki elárulta, élete leghosszabb 15 másodperce volt, amíg az eredményjelzőn megjelent, bejutott a döntőbe.

A debreceni gátas 8.00 másodperces idejével egy századot javított eddigi legjobbján, amelyet idén februárban Berlinben állított fel.

Kapcsolódó írásaink