Sport

Önkritikát gyakorolhatna a Fehérvár FC vezetése

Találgathatnánk, hogy mi lehet 39 éves Huszti Szabolcs varázsa, aki megfelelő edzői papírok ellenére lett 2021-ben a Debreceni VSC szakmai vezetője. Ugyan visszavezette a DVSC csapatát az NB I-be, de utána a Loki tíz fordulóban csak kilenc pontot szerzett – 2 győzelem, 3 döntetlen és 5 vereség –, így tavaly október 28-án kénytelen volt lemondani.

Önkritikát gyakorolhatna a Fehérvár FC vezetése
Nem véletlenül gondterhelt Huszti Szabolcs
Fotó: Molfehervarfc@hu

Mindezek ellenére a Fehér FC vezetői bizalmat szavaztak Huszti Szabolcsnak, aki tavaly októberben Michael Borist váltotta, mivel a német edző irányításával a csapat gyengén kezdte a szezont, 11 mérkőzésen mindössze 11 pontot szerzett, és ezzel csak a kilencedik helyen állt a tabellán.

Azóta sem sikerült a korábban bajnoki címről álmodozó Fehérvárnak előbbre lépnie, az elmúlt tíz fordulóban csak tízzel növelte pontjainak számát, s így tizedik, a két pontra van a kieső helytől.

Ezért a sorozatosan gyenge teljesítményt nyújtó játékosok mellett elsősorban a vezetők felelőssége is nagy, akik arra Husztira bízták a csapatot, akinek sem edzői tapasztalata, sem megfelelő edzői papírja sincs.

Az öt bajnoki óta nyeretlen és az ötből hármat el is veszítő Fehérvár a következő fordulóban az utolsó helyen álló Vasast fogadja.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom