Sport

Egy néző megtámadta a Sevilla kapusát

A PSV súlyos büntetésre számíthat az európai szövetségtől

Ijesztő jelenet játszódott le a csütörtök esti, PSV Eindhoven–Sevilla labdarúgó Európa-liga-mérkőzésen: egy szurkoló berohant a pályára, és ököllel a vendégek kapusának, Marko Dmitrovicnak az arcába ütött. A korábbi újpesti hálóőr nem sérült meg.

Egy néző megtámadta a Sevilla kapusát
Egy néző megtámadta a Sevilla kapusát
Fotó: ANP/AFP/Olaf Kraak

„Elképzelhetetlen, hogy valaki nézőként megtámadjon egy játékost. Sajnálatos, hogy ilyesmiről kell beszélnünk” – mondta a PSV vezetőedzője, a korábbi kiváló támadó, Ruud van Nistelrooy.

A sötét dzsekis, kapucnis férfi a rendes játékidő hosszabbításában futott a játéktérre, s rárontott a 31 éves szerb kapusra, aki azonban megvédte magát, leteperte támadóját, és addig a földön tartotta, amíg a többi játékos odaért, majd végül a biztonságiak is megérkeztek.

„Soha nem jó ilyet futballpályán látni, ilyesminek nem szabadna megtörténnie és remélem, hogy megfelelően megbüntetik – mondta Dmitrovic, aki 2013–15-ben az Újpestben szerepelt. – Gondolom, elkeseredett volt az eredmény miatt. Ha valaki engem megtámad, megvédem magam. Megpróbált megütni, de fel tudtam tartóztatni, amíg odaértek a biztonsági emberek” – tette hozzá.

Az incidens 1–0-s hazai vezetésnél történt, ezután a Sevilla kapusa kapott még egy gólt, de ez sem volt elég a holland továbbjutáshoz, a spanyolok ugyanis 3–0-ra nyerték az első mérkőzést.

Marcel Brands, a hazaiak igazgatója azt mondta: az elkövetőt elszállította a rendőrség, s ha rajta múlik, örökre kitiltják a stadionból.

A PSV súlyos büntetésre számíthat az európai szövetségtől.

Kapcsolódó írásaink