Sport

Elköszönt az MTK az UEFA Ifjúsági Ligától

Az Ajax Amsterdam egy góllal jobbnak bizonyult az MTK Budapest korosztályos együttesénél a labdarúgó UEFA Ifjúsági Liga rájátszásában, a nyolcaddöntőbe jutásért rendezett egymeccses párharcban

A szerdai, hazai mérkőzésen az MTK U19-es csapata egy pontatlan hazaadásnak köszönhetően már fél perc után helyzetbe került, de kimaradt a gólszerzési lehetőség. A folytatásban többet lőtt kapura az esélyesebb vendégegyüttes, ugyanakkor jól tartotta magát a hazai gárda, melynek később is akadt helyzete.

Elköszönt az MTK az UEFA Ifjúsági Ligától
Kiestek az MTK fiataljai az UEFA Ifjúsági Ligából
Fotó: Árvai Károly

Az Ajax vitatható büntetőből jutott előnyhöz az 59. percben Gabriel Misehouy révén. A szabálytalanság egyértelmű volt a 16-os bal oldalánál, de a nem jól sikerült szerelés a vonalon kívül kezdődött.     

Előnye birtokában még magabiztosabbá vált az amszterdami csapat, amely tartotta a labdát, sok támadást vezetett. Az MTK egy-egy kontratámadásban bízhatott, de ezekkel sem jutott közel az ellenfél kapujához. A ráadásban aztán kezezés miatt 11-est rúghatott, Kovács Mátyás azonban a 92. percben nem tudta gólra váltani a lehetőséget

Az Ajax Amsterdam a legjobb 16 között BL-csoportelsővel találkozik majd.
Az MTK Budapest a bajnoki ágon előbb a lett FK Jelgava, majd az izraeli FC Ashdod gárdáját búcsúztatta, így a magyar klubok közül elsőként érte meg a sorozat tavaszi folytatását. A legjobb 24 csapat közé jutott, a rájátszásban pedig a bajnoki ágról továbbjutott másik hét csapathoz hasonlóan BL-csoportmásodikat kapott ellenfélnek.

UEFA Ifjúsági Liga, a legjobb 16 közé jutásért:
MTK Budapest–AFC Ajax (holland) 0–1 (0–0)

Kapcsolódó írásaink