Sport

Tedesco a belgákat fogja boldogítani – vagy sem

A svédek elleni Európa-bajnoki selejtezőn ülhet először a kispadra

A Belga Labdarúgó-szövetség egy héten belül bemutatná a válogatott új szövetségi kapitányaként Domenico Tedescót, a megállapodást azonban hátráltatja, hogy a szakember még nem zárta le lipcsei időszakát. Konkrétan még nem kapoptt meg minden juttatást, amelyre az egyébként gyengén muzsikáló tréner jogosult lehet.

Tedesco a belgákat fogja boldogítani – vagy sem
Domenico Tedesco, amikor még az RB Leipzig kispadján dirigált
Fotó: AFP/Odd Andersen

A belga szövetségből kiszivárgott információk szerint a 37 éves Domenico Tedesco szóban már elfogadta az ajánlatot, és elígérkezett új állomáshelyére, a régivel azonban még nem állapodott meg végérvényesen.

A három magyar válogatott játékost, Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató RB Leipzig szeptember elején a gyenge szezonkezdetre hivatkozva menesztette a vezetőedzői posztról Tedescót. Az idő előtt távozott szakember azonban így is jogosult a fizetéséből egymillió euróra, amely összeg prémiumokkal – például a bajnoki cím megszerzése esetén – még nagyobb is lehet.

A belga szövetség abban bízik, hogy Tedesco egy-két napon belül minden tekintetben le tudja zárni életének lipcsei szakaszát, és legkésőbb a hét végén már be is tudják őt mutatni mint a válogatott új szövetségi kapitányát. A nemzeti csapat legközelebb március 24-én Stockholmban lép pályára, ahol Európa-bajnoki selejtező-mérkőzésen a svédek vendége lesz. A belgák előző kapitánya, Roberto Martínez a katari világbajnokságot követően távozott, egy hónappal ezelőtt pedig átvette a portugál válogatott irányítását. 

Kapcsolódó írásaink