Sport

Ötvennégy évesen visszatér a bokszlegenda

Korábbi MMA-bajnok vár a legendára áprilisban

Az 54 éves Roy Jones Jr. visszatér, egy korábbi MMA-bajnokkal fog összecsapni áprilisban – írta meg a profiboksz.hu.

Ötvennégy évesen visszatér a bokszlegenda
Roy Jones Jr.
Fotó: AFP

Hivatalos mérkőzésen legutóbb pontosan 5 évvel ezelőtt, 2018. februárjában láthattuk a szorítóban a legendás Roy Jones Jr.-t, aki 2020. novemberében megvívott egy bemutató összecsapást is Mike Tysonnal – írta meg a profiboksz.hu.

Hétfőn este hivatalosan is bejelentették, hogy az 54 éves, korábbi többszörös világbajnok Jones visszatér (legalábbis egy mérkőzés erejéig), és április 1-én a volt MMA-sztár Anthony Pettisszel szemben méreti meg magát Milwaukee-ban, profi ökölvívó szabályrendszerben.

A találkozó előtt a korkülönbség egyértelműen a 36 éves Pettis oldalára billenti a mérleg nyelvét, viszont az egykori MMA-klasszis általában 70 kilogramm környékén lépett ketrecbe, ezzel szemben Jones hosszú évek óta cirkálósúly (90 kg) magasságában mozog, így igencsak érdekes lesz majd a két harcos közötti fizikai differencia is.

Kapcsolódó írásaink

Veszélyben a boksz olimpiai szereplése

ĀA Nemzetközi Ökölvívó Szövetség elnöke, Umar Kremljov szerint a Nemzetközi Olimpiai Bizottság üldözi az általa irányított szervezetet, szerinte azért, mert ő orosz állampolgár