Sport

Gólzáporos Ferencváros–Újpest derbi

Dibusz Dénes nagy labdákat fogott

A derbit majdnem telt ház előtt rendezték a Groupama Arénában, és nemcsak az időjárás volt csípős, de a hangulat is. Zsinórban tizenkettedszer verte meg a Ferencváros az Újpest csapatát, de eltartott egy félidőig, mire sikerült beszuszakolni az első gólt.

Gólzáporos Ferencváros–Újpest derbi
Ryan Mmaee ellen hatástalan volt az újpesti középpálya, az ő találata tette fel a koronát a Ferencváros-Újpest meccsen
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Egy újpesti öngól nyitotta meg a gólok sorát, a Tokmac helyére becserélt Marquinhos beívelésére rosszul mozdult Hall és szépen belőtte a labdát a saját kapujába. 

Az első félidőben más emlékezetes nem esett. Ám a másodikban Dibusz két gólba tartó labdát hárított, majd az újpesti Mudrinszki labdáját már nem érte el, szépített az Újpest (1–1).

A hetvenedik percben Marquinhos immár saját jogon is betalált (2–1), s a végén R. Mmaee is gólt lőtt, ezzel magabiztos lett a győzelem (3–1).

A Ferencváros játékosai megköszönték a közönség támogatását
A Ferencváros játékosai megköszönték a közönség támogatását
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A válogatott kapusa, Dibusz Dénes dicsérte az ellenfél szervezettségét, s szerinte komoly erőfeszítésre volt szükségük a győzelemhez. A védéseiről annyit mondott, hogy tudta, jó szabadrúgáslövők az újpestiek, s örül, hogy szerencséje is volt. 

Dibusz az M4 Sportnak adott interjút követően már ment is a kisfiáért. Az a családi megállapodás, hogy győztes meccsek után bemehet a papához...

Kapcsolódó írásaink