Sport

Ha Cicipasz nyer, iskolát ajándékoz Victoria államnak

A görög sztár mindent megtesz, hogy megkedveltesse magát a helyi szurkolókkal az Australian Open teniszversenyen

Cicipasz szíve csücske Ausztrália, bolondul az ausztráliai életformáért. Nem véletlen, hogy Melbourne-ben folyamatosan tanulja a helyi szlenget – írta meg a Bors.

Ha Cicipasz nyer, iskolát ajándékoz Victoria államnak
Sztefanosz Cicipasz
Fotó: AFP

Péntekre virradóra jutott az Australian Open döntőjébe a görög, majd felajánlotta: finanszírozza egy ausztráliai iskola építését, mert a gyermekek oktatását kiemelt fontosságúnak tartja.

„Köztudomású, Victoria az oktatás állama, és én szeretnék segítséget adni" – fogalmazott a görög ász, aki negyedszer jutott az Open elődöntőjébe, de csak először sikerült finalista helyet szereznie.

Hozzátette, világszerte látja, milyen nehéz sok szülő számára a gyermekeik iskoláztatásának biztosítása a rendszeres oktatásban. A  kormány melegen üdvözölte Cicipasz segítőkészségét, majd felajánlotta, a viadal után bejárja a versenyzővel szövetségi államuk iskolahálózatát.

A szerb Djokovic elleni finálé magyar idő szerint vasárnap 9 órakor kezdődik, a finálé előtt a hellászi azt üzente Margot Robbie-nak, az ország egyik felkapott színésznőjének, hogy szívesen látná őt a Melbourne Park lelátóján.

Kapcsolódó írásaink