Sport

Fucsovics Márton kikapott az Australian Open harmadik fordulójában

Fucsovics Márton kétszettes előnyről kikapott a harmadik fordulóban pénteken az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

Fucsovics Márton kikapott az Australian Open harmadik fordulójában
Fucsovics nem tudta megismételni eddigi legjobb melbourne-i teljesítményét
Fotó: AFP/Martin Keep

A világranglistán 78. játékos a 32 között a 15. kiemelt Jannik Sinnerrel találkozott, aki ellen 2/1 volt a győzelmi mérlege: 2020-ban az Australian Openen a magyar, a szófiai tornán pedig az olasz nyert, majd 2021-ben Wimbledonban ismét Fucsovics bizonyult jobbnak.

A negyedik csata – amelyre a 7500 férőhelyes Margaret Court Arenában került sor – két brékkel indult, majd az élete hatodik Australian Open-főtábláján szereplő nyíregyházi teniszező 2:2-nél is elvette a 21 esztendős olasz adogatását. Ez már elegendőnek bizonyult a szett megnyeréséhez, majd a második játszma is hasonló forgatókönyv szerint alakult, csak a 30 éves magyar akkor 4:4-nél brékelt.

A magyar Davis Kupa-válogatott vezére már csak egy szettre volt a nyolcaddöntőtől – ráadásul még soha nem kapott ki kétjátszmás előnyből –, ám dél-tiroli riválisa összeszedte magát, és innentől kevesebbet rontott. Egyre magabiztosabban ütött, az MTK játékosa pedig egyre kevésbé tudta irányítani a labdameneteket, és a hátralévő bő két órában már csak három gémet tudott nyerni. A nagy fordulatot hozó összecsapás 3 óra 45 percig tartott.

Ezzel Fucsovics nem tudta megismételni eddigi legjobb melbourne-i teljesítményét, amikor 2018-ban és 2020-ban nyolcaddöntőt vívott Roger Federerrel.

Eredmény:
3. forduló (a 16 közé jutásért):
Jannik Sinner (olasz, 15.)-Fucsovics Márton 4:6, 4:6, 6:1, 6:2, 6:0

Kapcsolódó írásaink

Babosék legyőzték Udvardyékat

ĀA papírformának megfelelően sima győzelmet aratott a melbourne-i verseny korábbi kétszeres győztese, a korábbi világelső Babos–Mladenovic női páros