Sport

Davis Kupa-selejtező Tatabányán

Eddig négy teniszezőt neveztek a franciák a magyarok elleni Davis Kupa-selejtezőre. Az eseménynek Tatabánya ad otthont jövő pénteken és szombaton.

Davis Kupa-selejtező Tatabányán
A Magyar Tenisz Szövetség sajtótájékoztatója a tatabányai magyar–francia Davis-kupa Világdöntő selejtező előkészületeiről (balról jobbra: Fucsovics Márton, Piros Zsombor, Valkusz Mát)
Fotó: MH/Török Péter

A jelenlegi állás szerint Adrian Mannarino, Arthur Rinderknech, Benjamin Bonzi és Nicolas Mahut érkezik hétfőn Magyarországra, a Davis Kupa-selejtezőre – jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Nagy Zoltán. A Magyar tenisz Szövetség kapitánya közölte, igaz, hogy a francia ellenfélnek pillanatnyilag nincs top negyvenes játékosa, de a top kétszázban huszonegy ilyen található. Ismerjük mindegyiküket, és a mostaniakhoz várhatóan csatlakozik majd még egy fő – fogalmazott a szakember.

Mint az MTI közölte, a szakvezető az Australian Openen nemrég a harmadik fordulóba jutott Fucsovics Mártont, továbbá Marozsán Fábiánt, Piros Zsombort, Valkusz Mátét és Madarász Gergelyt küldheti pályára

A párharcra a tatabányai hatezer-ötszáz férőhelyes Multifunkcionális Sportcsarnokban kerül sor. Ennek kapcsán Sávolt Attila szakmai igazgató elmondta, a késői sorsolás után már nem találtak alkalmas budapesti arénát.

Mivel az éljátékosaink ezt a borítást szeretik a leginkább, a keménypálya mellett döntöttünk – egyébként ha salakon játszanánk, a franciák a sok rendelkezésre álló ember révén akkor is ki tudnának állítani egy hasonlóan erős csapatot – mondta Sávolt Attila. Emellett húszmillió forinttal olcsóbb így a rendezés, annak pedig a fele lesz a végösszeg, amennyibe 2020-ban, Debrecenben a belgák elleni mobil salakpálya került – tette hozzá.

A világranglistán 78. Fucsovics Márton kifejtette, eredményes évkezdeten van túl hét nyert meccsel, aminek köszönhetően visszakerült a top nyolcvanba. Nagyon szeretek itthon játszani, remélem, sokan eljönnek megnézni bennünket – mondta hazánk legjobbja a csata előtt, melynek győztese a döntő tizenhat csapatos csoportkörében folytathatja szereplését szeptemberben.

A franciákkal legutóbb 1994-ben mérkőzött meg a magyar válogatott, amely akkor 4–1-re kikapott. Összességében a két együttes öt összecsapása közül csak egyszer, 1948-ban született hazai győzelem.

Kapcsolódó írásaink

Babosék legyőzték Udvardyékat

ĀA papírformának megfelelően sima győzelmet aratott a melbourne-i verseny korábbi kétszeres győztese, a korábbi világelső Babos–Mladenovic női páros