Sport

Elrontotta a Rennes Mbappé jubileumát

Duplán jubilált a francia labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában Kylian Mbappé, a Paris Saint-Germain francia labdarúgója, csapata viszont 1–0-s vereséget szenvedett a Rennes otthonában.

Elrontotta a Rennes Mbappé jubileumát
Kylian Mbappé sem tudta megakadályozni a PSG vereségét
Fotó: AFP/Loic Venance

A címvédő és a tabella élén álló Paris Saint-Germain annak ellenére vereséget szenvedett Rennes-ben, hogy a mérkőzésen Lionel Messi és Neymar kezdőként, Kylian Mbappé pedig csereként lépett pályára. Hiába birtokolta hatvan százalékban a labdát a PSG a 81. percig a kaput sem találta el, míg a hazai csapatból a 65. percben Hamari Traoré szerzett gólt.

A katari világbajnokság döntőjében mesterhármast szerző Mbappé az 56. percben csereként lépett pályára, ez volt karrierje 200. fellépése a Ligue 1-ben, összességében a 300. tétmérkőzése, amelyet klubszínekben vívott. A 24 éves világbajnok futballista az AS Monacóban mutatkozott be az élvonalban, a hercegségbeli csapatban 60-szor, majd a fővárosi alakulatban eddig további 240 alkalommal játszott. Előbbi együttesben 27, utóbbiban 191 gólt szerzett.

A Rennes egymást követő kilencedik hazai győzelmével klubrekordot állított fel. A PSG szezonbeli második vereségét követően is vezeti a tabellát, előnye ugyanakkor mindössze három pont a második Lensszal szemben.

Kapcsolódó írásaink