Sport

FA-kupa: újrázni kényszerül a Liverpool

A Pool hazai pályán játszott izgalmas, 2–2-es döntetlent a Wolverhamptonnal, így még nem dőlt el, melyikük jut a legjobb 32 közé

A Wolverhampton labdarúgó csapata legutóbb épp az FA-kupában, 2019. január 7-én győzött a Liverpool ellen, azóta sorozatban hét vereséget szenvedett. A lehetősége adva volt, hogy javítson az egymás elleni mérlegen.

A gólok története…

26 – Az elsőre szabálytalanságnak tűnő eset után Alisson kapushoz került a labda, s még őt is meglephette, hogy Andrew Madley játékvezető nem fújt a sípjába: Trent Alexander-Arnoldnak passzolt volna jobbra röviden a vele szinte már szemben álló Goncalo Guedes mellett, ám a portugál ebben a szituációban könnyedén csapott le a labdára s lőtt a kapuba, 0–1.

45 – Darwin Núnez gyönyörű támadás végén szerzett góljával egyenlített, a szünetre tehát 1–1-es állással vonultak a felek.

52 – Toti fejjel szeretett volna tisztázni, ám a labdát a háta mögé emelte, lényegében pontosan az üresen álló Mohamed Szalah elé, aki így gond nélkül szerezhette meg a vezetést, 2–1.

67 – Remek összjátékot követően Hvang Hi Csan juttatta át Alisson lábai között a labdát, 2–2.

A találkozó döntetlennel ért véget, így a két csapatnak ismét meg kell majd küzdenie egymással a 32 közé jutásért.

Érdekesség, hogy ezen a meccsen mutatkozott be a holland válogatott Cody Gakpo, aki a Liverpoolban kezdőként kapott lehetőséget, és a 84. percig volt a pályán.

ANGOL FA-KUPA – A LEGJOBB 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Liverpool–Wolverhampton 2–2 (Núnez 45., Szalah 52. ill. Guedes 26., Hvang Hi Csan 67.)

Kapcsolódó írásaink