Sport

Korábbi csapatfőnöke szerint Vettel tipikus német

Christian Horner szerint jó móka volt Vettellel dolgozni

Volt csapatfőnöke szerint a Forma–1-től az idei szezon végén elköszönt Sebastian Vettel több szempontból is olyan ember, amilyennek a németeket tartják.

Korábbi csapatfőnöke szerint Vettel tipikus német
Vettel a szezon végén búcsút int a száguldó cirkusznak
Fotó: AFP/Ben Stansall

Christian Horner, a Red Bull-istálló főnöke hosszú éveken át dolgozott a sztárpilótával, és Vettel az osztrák csapat színeiben az ő irányítása mellett szerezte mind a négy vb-címét, így kiválóan ismeri a visszavonult pilótát.
„Ő az a típusú fickó, aki képes volt reggel hatkor törölközőt teríteni a napágyra és néha egészen meghökkentő frizurával vagy zokniban és szandálban megjelenni, de jó móka volt vele dolgozni” – beszélt Vettelről a dpa hírügynökségnek Horner. „Egyébként ő büszke német. Élvezte a viccelődést, és nem félt magából is viccet csinálni. Ráadásul egészen kiválóan utánozta Nigel Mansellt, Jean Todtot pedig egyenesen briliánsan alakította.”

Horner azt is elmondta, hogy Vettel óriási hatással volt az ő karrierjére.

„Természetesen ez azért volt, mert együtt nőttünk fel. Én egy fiatal csapatfőnök voltam, ő pedig egy fiatal pilóta. Nagyszerű fickó, akiben nagyon becsülöm, hogy kiáll olyan dolgok mellett, amelyekben hisz” – méltatta a versenyzőt Horner.

A 35 éves Vettel 2010 és 2013 között sorozatban nyerte négy vb-címét. F1-es pályafutását a Torro Rossónál kezdte 2008-ban, majd 2009-től 2014 végéig a Red Bullnál versenyzett, aztán 2015 és 2020 között a Ferrarinál szerepelt, a legutóbbi két évben pedig az Aston Martin pilótája volt. Összesen 299 F1-es futamon indult, és 53-szor győzött.

Kapcsolódó írásaink