Sport

 A lengyel Iga Swiatek, a női tenisz-világranglista vezetője lett az év sportolója a hírügynökségek szavazásán

 Milák Kristóf úszó a 23. helyen végzett

A lengyel Iga Swiatek, a női tenisz-világranglista vezetője végzett az élen az európai hírügynökségek – köztük az MTI – 2022 legjobb európai sportolóiról rendezett szavazásán, amelyen Milák Kristóf 23. lett.

 A lengyel Iga Swiatek, a női tenisz-világranglista vezetője lett az év sportolója a hírügynökségek szavazásán
Iga Swiatek lett 2022 legjobb sportolója a hírügynökségek szerint
Fotó: AFP/Matthew Stockman

Swiatek nyolc tornát nyert idén, a francia és az amerikai nyílt bajnokságot, a dohai, az Indian Wells-i, a miami, a római, a stuttgarti és a San Diegó-i versenyt.

Ő a sportág első lengyel női játékosa, aki élre állt a WTA-ranglistán, amelyet április eleje óta vezet. A szavazás második helyén a svéd rúdugró, Armand Duplantis végzett, aki márciusban Belgrádban fedett pályás világbajnok (6,20 méter), júliusban Eugene-ben ugyancsak világcsúccsal szabadtéri világbajnok (6,21) lett. Később megnyerte a müncheni Európa-bajnokságot, valamint a Gyémánt Liga döntőjét is. Idén 19 versenyen indult, és 18-at megnyert, a hatméteres magasságot 23-szor érte el. A Nemzetközi Atlétikai Szövetség ugyancsak megválasztotta az év legjobbjának.

A harmadik a hollandok Forma–1-es világbajnoka, Max Verstappen lett a voksoláson, amit hagyományosan a lengyel hírügynökség (PAP) rendez. A 65. alkalommal megrendezett szavazáson – amelyen még sosem győzött magyar sportoló – ezúttal 20 európai hírügynökség vett részt.

Kapcsolódó írásaink