Sport

Zidane lesz a brazil szövetségi kapitány?

Sajtóértesülések szerint a francia világbajnok, Zinédine Zidane is a jelöltek között szerepel

A L’Équipe napilap ugyanakkor arról is beszámolt, hogy ha Didier Deschamps, a múlt vasárnap befejeződött katari világbajnokságon a döntőt címvédőként 11-esekkel elbukó francia csapat szakvezetője nem marad a helyén, akkor korábbi válogatottbeli csapattársa lesz a favorit jelölt a posztjára.

Zidane lesz a brazil szövetségi kapitány?
Zinédine Zidane
Fotó: MH

A cikk szerint Zidane nemcsak szakmai sikerei – három egymást követően évben Bajnokok Ligáját nyert a Real Madriddal – teszik esélyessé Brazíliában, hanem mert több játékossal, Viníciusszal, Eder Militaóval és Casemiróval is együtt dolgozott már a Selecaóból.

A brazil válogatott történetében legutóbb 1965-ben töltött be külföldi szakember a szövetségi kapitányi posztot, akkor az argentin Filpo Núnez vezette a csapatot. Érdekesség, hogy Zidane karrierje egyik legemlékezetesebb meccsét éppen a brazilok ellen játszotta, az 1998-as franciaországi világbajnokságon az ő duplájának is köszönhetően nyertek a házigazdák 3–0-ra a fináléban.

A brazil válogatott a katari világbajnokságon a negyeddöntőben búcsúzott Horvátországgal szemben, a korábbi kapitány, Tite már előzőleg jelezte, a tornát követően távozik posztjáról.

Kapcsolódó írásaink