Sport

Kylian Mbappé nem tartott szünetet a világbajnokság után

Mbappé augusztus közepe óta már 29 mérkőzést játszott

A francia Kylian Mbappé nem tartott szünetet a múlt vasárnap lezárult labdarúgó-világbajnokság után.

Kylian Mbappé nem tartott szünetet a világbajnokság után
Mbappé, a világbajnokság gólkirálya
Fotó: AFP/Keita Iijima

A világbajnok csatár vasárnap mesterhármast ért el Dohában az Argentína ellen tizenegyespárbajban elveszített vb-döntőben, ami a hetedik mérkőzése volt 28 nap alatt. Másnap részt vett a Concorde téri ünnepségen, ahol több ezer szurkoló köszöntötte az ezüstérmes válogatottat. Kedden szűk körben megünnepelte 24. születésnapját, majd szerdán ismét edzésbe állt a Paris Saint-Germain csapatánál, amely jövő szerdán a Strasbourg ellen folytatja szereplését a francia élvonalban.

Az ugyancsak a PSG-t erősítő argentin Lionel Messi tíz nap szabadságot vett ki, hogy megünnepelje a vb-címet. A klubnál Mbappénak is felajánlottak másfél hét pihenőt, de ő nem élt vele, mert csillapítani szeretné csalódottságát.

Xavier Frezza erőnléti edző úgy nyilatkozott, egy ilyen intenzív szezonban mindez fizikailag és mentálisan is kockázatos. Hozzátette, a zsúfolt versenynaptárra, a világbajnokság intenzitására és a Katar, illetve Franciaország közötti 20 Celsius-fokos különbségre tekintettel a csatárnak feltétlenül szüksége lenne egy speciális protokollra.

Mbappé augusztus közepe óta már 29 mérkőzést játszott, és amennyiben a PSG döntőbe jut a Francia Kupában és a Bajnokok Ligájában is, akkor 69 meccsen szerepelhet a mostani szezonban.

Frezza szerint ez még jóval az idény vége előtt visszaüthet, és a tíznapos pihenő fontos lett volna az akkumulátorok feltöltéséhez. Hozzáfűzte, szerinte nem szabad komoly fizikai terhelést kapnia Mbappénak, inkább csak taktikai edzéseket kellene végeznie.

Kapcsolódó írásaink