Sport

Véget ért Hosszú Katinka pályafutása?

Még egy fiatal sportoló sem hagyhat ki büntetlenül három-négy hónapot

Könnyen lehet, hogy véget ért a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka pályafutása – írta meg az Origo.

Véget ért Hosszú Katinka pályafutása?
Hosszú Katinka
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Sajtóértesülések szerint a 33 éves klasszis jó ideje nem edz, Sós Csaba szövetségi kapitány pedig azt nyilatkozta, nem lehet büntetlenül kihagyni három-négy hónapot – írta meg az Origo. 

A portál emlékeztetett, a háromszoros olimpiai bajnok úszó a júniusi hazai rendezésű világbajnokságon, majd a római Európa-bajnokságon is formán kívül úszott. A fő számában, 400 méter vegyesen a döntőbe sem jutott, 200-on pedig a nyolcadik helyen zárt. Ezt követően jó időre a háttérbe vonult, és annyit lehetett tudni, hogy újra férjhez ment, majd elment nászútra – írták. 

Megjegyezték, Hosszú Katinka a novemberi rövidpályás úszó bajnokság előtt került ismét rivaldafénybe, azzal, hogy nem nevezett a versenyre. Akkor még a sportágon belül dolgozók sem tudták, hogy mi van vele, Sós Csaba szövetségi kapitány is úgy fogalmazott a Sportalnak adott interjúban, hogy nem tud semmit Hosszú Katinkáról, majd az elnök úrnak elmondja, mi a helyzet.

Hozzátették, Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke találkozott is a sportolóval, a megbeszélést követően nyilatkozott is sportal.blikk.hu-nak-nak, de a Hosszú Katinkával kötött megállapodásuknak megfelelően csak annyit árult el, hogy az úszó még nem fejezi be a pályafutását, azaz folytatja a versenyszerű úszást, a konkrét terveiről azonban ő maga akar majd beszámolni a közvéleménynek. 

Kiemelték, a sportal.blikk.hu megkérdezte a szövetséget, hogy mi tudnak Hosszú Katinka terveiről, illetve arról, hogy az elmúlt időszakban mennyit töltött felkészüléssel a sportoló.

„Korábban legendás volt arról, hogy mennyit edz. Még egy fiatal sportoló sem hagyhat ki büntetlenül három-négy hónapot, ez hatványozottan igaz egy rutinos versenyzőre. Nincs hír arról, hogy edzene, ha tényleg így van, hogy nem készül, el lehet felejteni a következő évet is.Most van az alapozás időszaka, mint minden más sportágban. Korábban is azt mondtam, hogy ilyenkor bele kell állni a munkába, vagy nem lesz belőle semmi” – nyilatkozta Sós Csaba szövetségi kapitány.

A szövetségi kapitány már korábban is említette, hogy szerinte a helyzet egyértelmű. Hosszú Katinka az utóbbi időben egyre többször hangsúlyozta, hogy az életben más dolgok is elkezdték érdekelni, és emiatt nyilvánvalóan jóval kevesebbet edzett, mint ami szükséges volt – olvasható az Origon.

Kapcsolódó írásaink